Policajac sa sebe skinuo majicu pa je poklonio beskućniku

Foto: Facebook

BAŠ KAO i prošle godine u otprilike isto vrijeme, iz New Yorka nam stiže priča o dobrom policajcu koji je od hladnoće pokušao malim darom spasiti beskućnika.

I dok su prošle godine u pitanju bile čizme, ovaj put to je topla majica, a Larryja DePrimu, policajca koji je prije godinu dana zahvaljujući sličnome činu postao svjetska zvijezda (naslovna fotografija), sad je zamijenio kolega Carlos Ramos. On je snimljen kako beskućniku Robertu Williamu daje majicu koju je skinuo sa sebe na ulici usred New Yorka.

"Dao mi ju je. Rekao je: 'Ne brini'. Osjećam se tako dobro što je imam", ispričao je William nekoliko trenutaka nakon događaja za NY Post. Kad ga je Ramos pronašao prošlog petka u hladno jutro na ulici William je sjedio bosonog na pločniku jer su mu se čizme smočile. Nije imao ni kaput - nosio je samo potkošulju dugih rukava jer je majicu skinuo kako bi pokušao ugrijati noge.

"Sasvim je u redu, imam ih nekoliko", rekao je Ramos svojem partneru prije nego što se skinuo i dodao Williamu majicu.

Zahvalni beskućnik nije znao odgovoriti na pitanje koliko je dugo bez krova nad glavom, a Ramos i njegov kolega ubrzo su se odvezi odbijajući dati bilo kakav komentar.

Ipak, naknadno je odlučio kazati ponešto za NY Daily News: "Dao sam mu majicu jer je bilo jako hladno. Vidio sam da mu je pomoć potrebna, a moj je posao da mu je osiguram. Pomažem ljudima kad god mogu, pogotovo kad je hladno. Topla kava, čaj, što god se čini primjereno. Oduvijek sam želio pomagati onima kojima je pomoć potrebna, zaštiti grad, zaštititi državu", objasnio je.

Fotografije pogledajte ovdje.

Pročitajte više