Političar usred seks-skandala: Podmićivali ga mladim djevojkama pa ucjenjivali snimkom seksa

Screenshot: Bussines Insider

PROŠLOG tjedna član kineske Komunističke partije Lei Zhengfu bio je prisiljen podnijeti ostavku na mjestu čelnog čovjeka stranke u gradu Chongqingu nakon što se na internetu pojavila snimka njega kako ima spolni odnos s 18-godišnjom djevojkom.

Snimka je navodno nastala 2007. godine i iako je Lei tvrdio da je lažna, stranka je odlučila da nije, te je on dobio otkaz.

Ali, čini se da u ovoj priči ima malo više od samo još jednog seksualnog skandala. Naime, novinar Zhu Ruifeng, koji je priču otkrio, tvrdi da je djevojka Leiju bila ponuđena kao mito za "sređivanje" poslova sa strane.

"Između 2002. i 2006. godine, dok je Lei bio tajnik stranke u okrugu Dianjiang, iskoristio je svoju poziciju kako bi osigurao nekoliko unosnih ugovora građevinskoj tvrtki svog brata te pritom priličnu količinu novca spremio u svoj džep. Do 2007. godine, kad je prešao na mjesto tajnika okruga Jiulongpo, njegovo je bogatstvo naraslo do te mjere da je bilo gotovo nemoguće podmititi ga novcem. Jedan je biznismen potom otkrio njegovu slabost, ljubav prema ženama, te unajmio nekoliko mladih djevojaka (sve su bile mlađe od 20 godina) koje je iskoristio kako bi Leiju postavio zamku. Nakon što bi mu postale ljubavnice djevojke bi snimale njihove seksualne odnose te na taj način svojim poslodavcima davale mogućnost da Leija ucjene", tvrdi Zhui, a prenosi Shangaiist.

Osim toga, Zhu tvrdi da je u posjedu još snimki seksa koje uključuju pet drugih članova partije.

Pročitajte više