Poljakinja proglašena mrtvom, a onda se dogodilo čudo

Foto: Shutterstock

POLJAKINJU Janinu Kolkiewicz obiteljski je liječnik proglasio mrtvom, a nakon toga njeno je tijelo smješteno u gradsku mrtvačnicu.

Tamo je provela čak 11 sati, prije nego li je osoblje mrtvačnice primijetilo da se "tijelo" miče, te se ustanovilo da je 91-godišnjakinja još uvijek živa. Starici je pružena liječnička pomoć, a potom je odvedena kući gdje je "pojela toplu juhu i dvije palačinke", prenosi BBC.

Članovi obitelji i liječnik bili su u šoku, prenose tamošnji mediji, jer je liječnik, nakon što su ga članovi obitelji pozvali sumnjajući da je starica preminula, potvrdio smrt s obzirom na to da nije davala znakove živote, nije disala niti se mogao osjetiti puls.

"Bio sam siguran da je umrla. Ne mogu nikako shvatiti što se dogodilo. Srce nije kucalo, nije ni disala", rekao je liječnik, dr. Wieslawa Czyz u intervjuu za TVP.

Starica je izjavila da se osjeća "normalno i sasvim dobro".

"Mislim da moja tetka nije ni svjesna što se zapravo dogodilo s obzirom na to da već dugo boluje od demencije", rekla je nećakinja 91-godišnje Janine za lokalne medije. 

Pročitajte više