Ponovni susret dječaka i Sikha koji je "prekršio strogi religijski protokol" da bi mu spasio život

Foto: Harman Singh/Daily Mail Australia

SIKH koji je skinuo turban da bi spasio život petogodišnjem dječaku i tako zaustavio krvarenje koje je uzrokovao udarac automobila ponovo se susreo s klincem koji je zbog njega preživio.

Dirljive fotke prikazuju 22-godišnjeg Harmana Singha uz Daejona Pahiju kojeg je automobil udario dok je išao u školu u Aucklandu prošlog petka. Deajonova obitelj poklonila je njegovom spasitelju gomilu cvijeća i balone kad mu je došao u posjet u bolnicu ovog utorka.

Singh, koji je prekršio "stroge religijske protokole" time što je skinuo turban u javnosti, kazao je da je presretan što je vidio dječaka kako se dobro oporavlja. "Jako mi je drago da ga vidim. On je tako hrabar dječak. Dobro je i stabilan je, ali bio je vrlo sramežljiv kad sam ušao u sobu", kazao je za Daily Mail Australia.

"Njegovi roditelji bili su jako sretni što me vide i više su mi puta zahvalili", dodao je.

Podsjetimo, Singh je proglašen herojem kad se svijetom proširila fotografija na kojoj ga se može vidjeti bez turbana koji je skinuo kako bi spasio dječaka. Singh je pripadnik monoteističke religije pod nazivom sikhizam, a skidanje turbana je zabranjeno, odnosno, dopušta se jedino u posebnim situacijama kao što su tuširanje, kupanje, pranje kose i slično.

Brojni svjetski mediji redom su prenijeli ovu vijest naglašavajući ne toliko činjenicu da je Singh pomogao spasiti dječakov život, i u tome uspio, već to da je skidanjem turbana "prekršio stroge religijske protokole" i da je i zbog toga, zapravo, junak. "Nisam razmišljao o turbanu, samo sam nastojao pomoći dječaku. Mislim da bi svatko na mom mjestu napravio isto", rekao je jednostavno Singh, kako prenosi Huffington Post.

Singh je primio brojne poruke na svojoj stranici na Facebooku. Inače je iz Indije, ali u Aucklandu studira. "Tisuće ljudi su mi kazali 'bravo'. Samo sam radio ono što sam morao i pokušao biti dobar član zajednice. Hvala svima na porukama i pozivima... Ali mislim da sam samo napravio ono što sam trebao i to je sve", poručio je.

Pročitajte više