Poslužuju pivo u donjem rublju i po večeri zarađuju 30 tisuća kuna

Foto: Press/Facebook

NJIHOV se posao (u teoriji) ne razlikuje od posla konobarice, ali ove seksi Australke pića poslužuju u donjem rublju i po večeri mogu zaraditi i preko 6000 dolara (33 tisuće kuna).

Međutim, mnoge žene njihov posao unatoč dobroj zaradi ne bi mogle izdržati.

Nazivaju ih "skimpies", a 29-godišnja Shea, koja je u ovoj "igri" već cijelo desetljeće, tvrdi da je novac najveći mamac za nju i 300-tinjak drugih žena koje putuju Australijom i poslužuju rudare i farmere u zabačenim krajevima zemlje.

"Novac je jako dobar i samo zbog toga trpimo sva ta sranja. Temeljna cijena je 1000 dolara samo da se pojavimo u kafiću, ali možete zaraditi još pet puta toliko samo od napojnica", govori Shea koja će se uz još nekoliko svojih prijateljica pojaviti u dokumentarnom filmu "Skimpy", koji će se u ponedjeljak navečer prikazati na ABC-u 2.

"Morate se osjećati udobno i biti svjesni onog što jeste. Upoznajemo puno čudaka koji će vas zezati zbog nekih svojih osobnih problema. Morate imati debelu kožu. Pogotovo kad se napiju", govori Shea i dodaje da muškarci često traže i "ekstra" usluge: "To zna odbiti većinu novih djevojaka koje se s takvim nabacivanjem ne znaju nositi. Okrenete se i našalite, a ako neki tipovi postanu prejezivi, uputite ih u bordel".

Shea objašnjava i da joj je trebalo nekoliko godina da nauči kako kritiku ne doživljavati ozbiljno i razviti samopouzdanje: "Tip mi je jednom platio 50 dolara samo da skinem cipelu kako bi mi mogao fotografirati stopalo, a neki od njih željeli su kupiti moje donje rublje.

Uvijek se događa nešto zanimljivo, ali sjećam se i kad sam se počela baviti ovim poslom. Ponekad bih znala pobjeći u kupaonicu da se isplačem samo zato što mi je netko rekao nešto ružno. Ipak, većina gostiju je pristojna, žele popričati i nasmijati se s vama. Neki od njih proveli su preko 60 dana u divljini pa uživaju kad dobiju priliku samo razgovarati s djevojkom".

Redateljica dokumentarca Mariel Thomas tjedan je dana provela na putu sa Sheaom i njezinim kolegicama.

"Iznenadilo me kad sam vidjela da su one kao dio namještaja u tim barovima, ali ono što jako volim kod njih je da su odrješite i pametne. One su djevojke za zabavu pa sam očekivala klišeje i stereotipove. Većina njih to radi kako bi otplatile fakultet ili kupile kuću.

Shea, koja će uskoro napuniti 30, svjesna da ovo nije posao koji može raditi vječno, ali nije ga spremna u potpunosti napustiti.

"Trenutno studiram dizajn i namjeravam s vremenom početi raditi kostime za djevojke koje se bave ovim poslom. Ne mogu samo odjednom pustiti ovaj novac i ovaj životni stil. Predugo sam u ovom. Stoga, kombinirat ću obje karijere", zaključuje Shea.

Pročitajte više