Povratak Adriana Molea: Ima 45 godina i još je u borbi sa surovom stvarnošću



BROJNE generacije odrasle su uz tinejdžerske probleme Adriana Molea.

U međuvremenu on je proživio dva braka i rak prostate, a sad se vraća u desetom nastavku sage spisateljice Sue Townsend.

Autorica je na festivalu Hay najavila da još nije nadjenula ime desetoj po redu knjizi-dnevniku problematičnog muškarca, a to je ujedno prvi put da joj se to dogodilo. U svom novom dnevniku glavni junak ima 45 godina i bori se sa životom u "surovoj Britaniji": "Radit će se o tome kako ljudi danas uspjevaju živjeti unatoč nevjerojatno smanjenim prihodima. Adrian će živjeti u izmišljenom selu u kojem će biti vrlo važan faktor u zajednici. Ali, tamo nema ni kafića ni dućana ni pošte, sve je zatvoreno. Doduše, postoji centar za terapiju s konjima. Za ljude. Oni ih dolaze timariti i družiti se s njima, nisam sigurna kako to točno funkcionira", izjavila je Townsend.

"The Secret Diary of Adrian Mole" prva je knjiga iz serije o melankoličnom dječaku/muškarcu, koji je u prvom izdanju 1982. imao skoro 14 godina. Knjige su oživjele kroz tri TV serije, nekoliko radio verzija, kazališnu dramu, mjuzikl i video igru. Posljednja u seriji, "Adrian Mole: The Prostrate Years", izašla je 2009. godine.

Sue Townsend (66) slijepa je i u kolicima od posljedica dijabetesa tipa 1. Prije tri godine bila je na transplantaciji bubrega koji joj je donirao najstariji sin, prenosi Daily Mail.

Pročitajte više