Pozirala u toplesu kako bi odgovorila Abercrombieju & Fitchu: Ona je "Atraktivna & Debela"

Foto: themilitantbaker.com

BLOGERICA Jes, na internetu poznata kao The Militant Baker, odlučila je odgovoriti tvrtki Abercrombie & Fitch čiji je osnivač Mike Jeffries nedavno izazvao veliku buru izjavama da među svojim kupcima ne želi debele ljude.

Ona je iz tog razloga snimila niz fotografija na kojima sama ima glavnu ulogu, a u pitanju su sve najpoznatije fotke iz kampanja poznatog brenda. Uz njih je dodala i natpis "Atraktivna & Debela" ("Attractive & Fat"), ali i pismo upućeno Jeffriesu.

U njemu je, između ostalog, napisala: "Vaši stavovi nisu nimalo šokantni; milijuni dijele vaše mišljenje. Vi ste upotrijebili svoje bogatstvo i javnu platformu kako biste proslijedili ono što mnogi ionako govore. Ipak, važno je da znate da unatoč velikim brojkama na Vašoj poreznoj prijavi Vaši komentari neće spriječiti nikoga da bude ono što je, svijet se razvija u smjeru uključivosti, prozvali Vi to nečim što je cool ili ne. Jedino što ste napravili svojim komentarima jest osnažili neoriginalan koncept da su debele žene propalice u društvu, da nemaju vrijednost, da nisu poželjne. Vaša isprika to ne mijenja.

Ustvari, to nije jedino što ste napravili. Također, ponudili ste nevjerojatnu priliku za promjenu u društvu.

Nikad u našoj kulturi ne viđamo seksi fotografije na kojima se sparuju niski, debeli, nekonvencionalni modeli s visokim, utreniranim profesionalnim modelima. Ili vašim riječima: 'nepopularni klinci' s 'cool klincima'. Društveno je prihvaćeno da se slični sparuju, a nikad u reklamama ne možemo vidjeti tijela koja su u kontrastu...Zato sam za vas snimila nekoliko fotografija. Molim da mi javite što mislite.

Nisam ovo snimila da bih dokazala da sam privlačna muškom modelu ili da bih dokazala da me fotografkinja smatra fotogeničnom ili dba ih dokazala da ste Vi razmetljivi kreten. Ne, inspirirala me prilika da pokažem da se osjećam samouvjereno u svojoj koži i da to pokažem upravo upotrebljavajući kontroverznu platformu koju ste vi stvorili".

Jesino pismo u cijelosti pročitajte ovdje.
 

Pročitajte više