Poznati fotograf otkriva: Kako je raditi s najljepšim ženama svijeta dok su potpuno gole

Foto: Russell James/Instagram

RUSSELL JAMES iznimno je zaposleni fotograf, čovjek kojem sigurno zavide muškarci diljem svijeta, zahvaljujući dugačkom popisu zgodnih žena koje je fotografirao gole.

Upravo je taj dio svog opusa James sad odlučio ukoričiti te mu je nedavno izašla knjiga nazvana "Angels", kompilacija radova sa supermodelima u proteklih dva desetljeća. U razgovoru za Huffington Post otkrio je ponešto o svojem poslu, uključujući i detalje o tome kako je raditi okružen golim ženama.

"Shvaćam da postoji onaj neugodan trenutak, golema neugoda o kojoj se ne priča, kad je netko ispred vas gol, a vi niste i držite fotoaparat. Iz tog razloga često započinjem snimanje dajući do znanja svima u prostoriji da se to događa. Neću samo stajati u pozadini i reći nešto poput 'Kako si lijepa'. Štoviše, napravit ću suprotno. Iako povremeno imam potrebu uzviknuti: 'O moj Bože, nevjerojatna si!', često snimanje počinjem krupnim kadrom oka ili nekog drugog dijela lica.

Mislim da ljudi to vole jer u tom trenutku shvate da me zanimaju oni, njihova ljepota. Pristup je najvažniji, mora biti s poštovanjem", poručio je James. Nakon toga otkrio je i što mu je najvažnije na snimanju: "Manekenki uvijek mora biti ugodno. Izbacim iz prostorije sve koji tamo ne trebaju biti, spustim rolete. Želimo stvoriti nešto lijepo i inovativno, a ne nešto izrabljivačko. Ako se osobi koju snimam ne svidi rezultat, nikad ne objavljujem fotografiju".

Od poznatih manekenki, izdvojio je jednu koja ga se izrazito dojmila: "Najveće transformacije koje sam vidio može izvesti Lily Aldridge. Ona je genetsko čudo - apsolutno je prelijepa. Nosila je Victoria's Secret, ali je i majka. Kad sam je zamolio da je snimam za ovaj projekt, to joj je bila prilika da pokaže koliko je seksi. Stvarno me iznenadila".


Pročitajte više