Poznati o inauguraciji: Terezi Kesoviji ovo je remek-djelo, Ćiri Blaževiću bilo je veličanstveno

Screenshot: HRT/Video

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ prisegnula je danas, a inauguraciju su pratili i brojni poznati koji su je iz ovog ili onog razloga došli podržati. Među prvima se obožavateljima nove hrvatske predsjednice isticala Nives Celzijus, koja je sva skockana došla u pratnji svog agenta Vedrana Strukara. Važno je napomenuti da Nives, kao što smo već pisali, nije došla tek tako - ona je, naime, pozvana i bila je u kategoriji "VIP gosti".

"Velika mi je čast što sam pozvana da prisustvujem ovako jednom povijesnom događaju. Bilo je zaista predivno, još uvijek sam pod dojmom svega. Kolinda je izgledala prekrasno, držala je dirljiv govor i zaista se nadam da će uspjeti u svom naumu i zaista da će ostvariti sve što je danas rekla", opisala je Nives svoj zanos viđenim. 

I njenom agentu, Vedranu Strukaru, također se jako dopao Kolindin govor. "Predsjednica me izuzetno ugodno iznenadila svojim govorom. Ja sam u životu bio na mnogim državničkim manifestacijama pa sam, više-manje, sav taj protokol već vidio. I u tome nema ništa novo, to je standardni protokol. Međutim, što se tiče Kolinde Grabar- Kitarović, ona me oduševila svojim govorom za koji smatram da je ispred vremena, pogotovo da je ispred stranačkih prvaka HDZ-a koji će dobrano trebati razmisliti o porukama koje je predsjednica poslala na svojoj inauguraciji. Poslala je jednu pomirljivu poruku, kao i poruku budućnosti i jedne moderne Hrvatske. Za razliku od onog što članovi njezine do jučerašnje stranke zastupaju", rekao je Strukar.

Tereza Kesovija nije prisustvovala inauguraciji, a za novopečenu predsjednicu imala je
samo riječi hvale. "Imam najljepši mogući komentar. Od njenog mudrog govora, savršene dikcije, njezine ljepote. Vrijeme je odlučnosti... pa sve od onih božanstvenih zborova, onih recitacija, pjevanja... jednom riječju, jednog remek djela", rekla nam je.

Pjevačka diva je također otkrila zašto nije prisustvovala inauguraciji: "Nisam bila pozvana jer bi to značilo da sam imala neko mjesto, ali nije to za mene da se guram tamo ako nemam neku posebnu ulogu. Mi ćemo već imati prilike vidjeti Kolindu i čestitati joj. U svakom slučaju, to je
apsolutno zasluženo. Osim toga to je jedna jako lijepa žena, kao prava Hrvatica. Hrvatske cure su lijepe cure".

I Radojka Šverko oduševljena je Kolindom. "Ja sam uvijek bila optimistična bez obzira o kojem se predsjedniku, odnosno, u ovom slučaju predsjednici, radilo, ali mislim, s obzirom na moje životno iskustvo i s obzirom na činjenicu koliko poznam gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, mislim da je to osoba koja baš neće popustiti lako i koja će svoja obećanja maksimalno nastojati ispuniti, na radost sviju nas", rekla je Šverko povodom inauguracije danas za HRT.

Ćiri Blaževiću je, pak, sve ovo skupa "veličanstveno". "Ovo je uistinu bilo veličanstveno, od cijele režije, od sadržaja kojim se ona obratila hrvatskom puku... Mislim da bi po ovome svemu trebalo očekivati da Hrvatska ide putem koji svi priželjkujemo", rekao je vidno dirnut.  

I Davor Šuker je Kolindi čestitao i zaželio joj puno uspjeha i sreće "u novom radu". "Nadam se da će opravdati sve ono što Hrvatska, hrvatski narod, očekuje od nove predsjednice", rekao je.  

Bivšoj pjevačici i PR menadžerici Lani Mihić Kolindin govor se također dopao pa je na svojem Facebooku napisala: "Super govor, odličan izgled, sve jako jako dobro! Bravo za predsjednicu".

Pročitajte više