Prava "Tarzanica": Kao djevojčica nakon otmice pet godina živjela s majmunima u džungli



PRIČA o kućanici iz Bradforda koja je provela pet godina svog djetinjstva živeći s majmunima u Kolumbiji bit će ispričana unutar knjige, a u pripremi je i dokumentarac o njezinu životu.

Marina Chapman naučila je hvatati ptice i zečeve golim rukama nakon što su je otmičari ostavili u džungli, a njezina je avantura s majmunima završila nakon pet godina kad su je pronašli lovci i prodali je bordelu u Cucuti. Uspjela je pobjeći te je narednih nekoliko godina živjela na ulici, ponekad bivala uhićena pa vrijeme provodila u zatvoru, a kad je već bila u tinejdžerskim godinama kao spremačicu ju je zaposlila jedna kolumbijska obitelj. Tad je dobila i ime: Marina Luz.

U srednjim dvadesetim godinama otišla je s njima u Bradford u Velikoj Britaniji i tamo radila šest mjeseci prije no što je upoznala Johna Chapmana, tada 29-godišnjeg bakteriologa, za kojeg se udala 1977. godine. Ona i njezina obitelj sad su odlučili ispričati njezinu životnu priču kako bi skrenuli pažnju na užase koji se vezano za trgovinu ljudima odvijaju u Južnoj Americi.

Chapman vjeruje da je rođena 1950. i da je bila oteta kad joj je bilo samo pet godina te tad ostavljena u džungli: "Pretpostavljamo da je nešto pošlo po krivu. Ona se sjeća samo da je bila omamljena kloroformom, a što se tiče života prije toga sjeća se samo lutke koju je posjedovala. Jasno je da se naučila brinuti sama o sebi i pritom se samo jednom razboljela, pojevši otrovne bobice", ispričala je njezina kći Vanessa za Sunday Times.

Stručnjaci kažu da majmuni bez problema prihvaćaju ljude u svoj čopor, a poznat je i slučaj dječaka iz Ugande koji je kao četverogodišnjak godinu dana živio s njima u džungli.

Knjiga o Marininom životu nazvana je "Djevojka bez imena".

Pročitajte više