Predstavljena jesenska shema HRT-a: Vraća se Robert Knjaz, Bruno Šimleša dobio svoju emisiju

Foto: Press

NA HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI danas je službeno predstavljena jesenska shema koja započinje 16. rujna. Zajedno s novim emisijama na današnjem druženju predstavljena su i nova voditeljska lica koja ćemo od ove jeseni gledati na programima HRT–a.

Shemu su uvodno u Studiju 9 HRT-a predstavili ravnatelji Programa i Produkcije HRT-a Goran Rotim i i Marija Nemčić.



"Nikada nije bilo više javnih sadržaja. Jesensku shemu pripremili smo po novom ustroju – urednici kanala naručivali su projekte od produkcije, produkcija je isto tako odradila svoj dio posla", rekao je Rotim. "Bilo je uzbudljivo raditi sa 17 urednika koji su napravili sjajan posao kako bi složili najbolju shemu. Sa svoje strane učini smo sve kako bismo pokrenuli odnosno realizirali sve te projekte", dodala je Nemčić.

Nakon ovih uvodnih riječi, uslijedilo je predstavljanje programa po kanalima.

Na Prvom programu tako ćemo od ove jeseni moći gledati novo izdanje mozaično informativne emisije "Dobro jutro, Hrvatska" koju uređuje Vesna Karuza, također kreće nova emisija "Što vas žulja?", koju s radija na televiziju donosi Miljenko Cvitković, a namijenjena građanima i njihovim problemima. Tu je i nova emisija  o hrvatskom jeziku pod nazivom "Jezik za svakoga", iz odjela Obrazovanje i znanost stiže nova emisija "Društvena mreža". Hrvatsku uživo i dalje ćemo gledati svakim radnim danom, a među novitetima su emisije "Fokus" urednika i voditelja Danka Družijanića, "Pravilo 72" Slavice Babić, nova emisija o gospodarstvu, a utorkom i četvrtkom na Prvi program HRT-a u 20 sati i 50 minuta vraća se Robert Knjaz projektom "I to je Hrvatska". Danijela Trbović i ove će jeseni na "8. katu" voditi razgovore sa svojim gostima.


Na Drugom od ponedjeljka do četvrtka u 18:05 Bruno Šimleša bit će domaćin u emisiji "Svaki dan, dobar dan". U zabavno-sportskoj showu za cijelu obitelj, "Nedjeljom lagano" urednika Brune Kovačevića i Aleksandra Kostadinova, gledatelji će moći uživati u sportu i drugim zanimljivim temama. Sportski program HRT-a u jesenskoj shemi donosi razne sadržaje na male ekrane, među kojima su sve kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, utakmice Dinama odnosno Rijeke, četvrtkom od 21 sat. Osim toga gledatelji HRT-a početkom rujna moći pratiti nastupe hrvatske košarkaške reprezentacije na prvenstvu Europe u Sloveniji, hrvatske odbojkašice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj te spektakularnu hokejašku KHL ligu koja počinje u petak 6. 9. kada Medveščak igra protiv CSKA. Drugi program donosi nastupe rukometaša Croatie osiguranja iz Zagreba u Ligi prvaka te NEXE-a iz Zagreba u SEHA ligi. Među adutima sportskog programa HRT-a su i skijaški prijenosi Svjetskoga kupa.

Na Trećem programu kreće nova emisija "Stand up 3", koncipirana tako da kratkom formom u trajanju od 5 minuta kritičari svih domena reći će što misle o najaktualnijim kulturnim događanjima u Hrvatskoj. Četiri kulturna sadržaja četiri dana u tjednu gledatelje čekaju u još jednoj novoj emisiji pod nazivom – "Trikultura". Pored toga, na Trećem ćemo svakog utorka gledati novu tjedna emisija "Treća runda". Urednici i voditelji Domagoj Novokmet i Jelena Jindra svaki će tjedan, isprovocirani prvim rundama važnih kulturnih i društvenih tema.

Na Četvrtom programu ostaju prijenosi sjednica Sabora, Regionalni dnevnik i Županijske panorame, Govornica i Dalekozor. Također, nastavit će se preuzimati radijske emisije koje se emitiraju iz radijske multimedijalne režije: U mreži Prvog, Poslovni tjedan, Poligraf, Intervju tjedna, A sada Vlada. Od novih emisija u pripremi je politički talk show Zoltana Kaboka i emisija Pregled tjedna, koja će jednom na tjedan dati pregled najvažnijih događaja.

Na predstavljanju sheme bili su i glumci Ana Karić i Elvis Bošnjaković, iz serije "Na terapiji", povjesničar Tvrtko Jakovina koji vodi emisiju "Treća povijest", a među voditeljskim licima bila je i Sanja Doležal, koja će se pridružiti ekipi emisije "Dobro jutro". Za kviz je i ove jeseni zadužen Tarik Filipović, kojega ćemo od studenog gledati u novom kvizu "Potjera".

Pročitajte više