Prerano se pozdravio sa životom: Nakon pogrešne dijagnoze raka "spiskao" 80 tisuća dolara

KAD VAM netko kaže kako vam je ostalo još svega sedam mjeseci života, jedino što vam preostaje je pokušati to vrijeme iskoristiti živeći "punim plućima", a to je poželio i jedan 69-godišnjak s Novog Zelanda kad mu je još 2010. godine dijagnosticiran zloćudni tumor.

Pred bankrotom

Kako piše New Zealand Herald, Frank, koji nije želio da se objavi i njegovo prezime, sa svojom je ženom Wilmom odlučio putovati po Australiji i Fidžiju s obzirom da više nije imao što izgubiti. Nakon toga, par je prodao svoju kuću u Wairoi i počeo nemilice trošiti novac na skupocjene večere, izlete i nova putovanja.

Također, Frank, koji je posjedovao tvrtku za obrt, darovao je alat, ribički pribor, odjeću, Quad vozilo i još gomilu predmeta sveukupne vrijednosti preko 30 tisuća dolara. Ponovo je počeo piti kavu i pušiti cigarete, smatrajući da je ionako suludo da se u takvoj situaciji brine za zdravlje. No, tad je Frank čuo vijesti koje su ga nemalo iznenadile. Kako su mu doktori nakon rutinskog sistematskog pregleda na koji odlazi svake godine objasnili, on ipak nema rak i neće umrijeti. Sjajne vijesti, no jedini je problem bio što su Frank i Wilma bili pred bankrotom.

Tužba protiv bolnice

"Svakako, to da neću umrijeti, super je čuti. No, potrošili smo oko 80 tisuća dolara i sad ćemo bankrotirati. Želio sam samo kvalitetno iskoristiti vrijeme koje mi je preostalo. Ne znam jesam li pogriješio. Što biste vi učinili u toj situaciji?

23 mjeseca nakon što mu je pogrešno dijagnosticiran rak, bolnica u kojoj je pregledan Frank priznala je svoju pogrešku, no osoblje je naglasilo kako je, s obzirom na rezultate pretraga, u tom trenutku ispravno posumnjalo u rak pluća. Protiv bolnice podignuta je civilna tužba, a Komisija za zdravlje i invalidnost provest će detaljnu istragu o ovom slučaju.

Pročitajte više