Priča 26-godišnje djevice: Nekad se pitam ima li smisla čekati

Foto: Shutterstock

ONA IMA 26 godina i još je uvijek djevica. Tako je odlučila jer u seksualne odnose ne želi stupiti prije braka.

Odlazak na spoj njoj je posebno komplicirana priča. Kada reći dečku da si djevica? Na prvom spoju? I prekasno, i prebrzo. Na drugom, trećem? Odgovor je, čini se, jednostavan, barem iz perspektive ove cure - ne postoji pravo vrijeme. U današnjem svijetu to je na neki način ekstrem, barem iz iskustva 26-godišnjakinje koja je svoju priču, anonimno, podijelila s magazinom Salon.

"Imam 26 godina i visoko sam obrazovana, imam dobar posao, predivan stan i nemam nikakvih dugova. Okružena sam dobrim prijateljima, imam obitelj koja me podržava i posve jasnu sliku onoga tko sam i gdje idem. Prema nekim standardnim društvenim mjerilima, poprilično sam uspješna osoba. Ipak, kada dođe trenutak da dečku s kojim sam izašla na spoj kažem da sam još uvijek djevica i da seks ne dolazi u obzir, odjednom u očima svijeta postajem nesigurna čudakinja", kaže ova 26-godišnjakinja.

"Nekoliko je razloga zašto ne želim seks prije braka"

Dodaje i to da je bila zaljubljena nekoliko puta, bila je i u vezama, no one nikada nisu postajale dovoljno ozbiljne i seks nije dolazio na red. U srednjoj školi i na faksu uglavnom je imala ulogu prijateljice koja je davala ljubavne savjete drugim curama, pa i dečkima.

Jedan dečko, s kojim su se stvari odvijale u smjeru veze, pa i seksa, prevario ju je. Odnosno, ispostavilo se da on već ima curu.

"Razočarenje je možda jedan od razloga. Drugi je taj da sam kršćanka. Ne možda u onom radikalnom smislu, ali odgojena sam sa stavom da je seks nešto što se događa isključivo u braku", kaže ona.

"No", dodaje, "treći i možda najvažniji razlog je taj što sam zapravo romantična, unatoč tome što djelujem kao neovisna, pomalo cinična i s nogama čvrsto na zemlji, i seks mi predstavlja "ono nešto više". Nisam protiv seksa, dapače, seks je, koliko čujem, super stvar, i jedva čekam da probam", kaže ona.

"Dečki različito reagiraju kada im kažem da sam još uvijek djevica"

Dečki, kako navodi, različito reagiraju na činjenicu da je djevica. Neki se doimaju cool, dok u biti kalkuliraju koji je najbrži i najlakši način da je nagovore da promjeni svoj stav. "U početku su neki reagirali dobro, s puno razumijevanja, no na kraju je sve završilo. Ispalo je da je seks ipak veoma bitan"; opisuje svoje iskustvo 26-godišnja djevica.

Neke je ona odbila sama, jer nisu bili "oni pravi", odnosno veza nije išla u smjeru ozbiljnijeg vezivanja ili braka, pa njoj to nije imalo smisla.

Jedan od dečkiju s kojima je izlazila je potpuno podržavao njenu odluku, no ispalo je da je previše religiozan i stalno je inzistirao, ne na seksu već na pričama o seksu, u kontekstu stava kako je to nešto loše i nešto zbog čeka bi se trebali osjećati krivima. 

"To me još više uvjerilo da ostanem čvrsta u svojoj odluci", kaže ona i dodaje: "Nisam protiv seksa. Dapače. Postoje trenuci kad mi je jako teško suzdržavati se i tada se pitam je li moja odluka ispravna i ima li smisla čekati".

 

Pročitajte više