Priča koja je osvojila čitatelje diljem svijeta: Pješačio 16 kilometara kroz snijeg za slabo plaćen posao

Screenshot: YouTube

SREĆA se osmijehnula jednom tinejdžeru nakon što se sasvim slučajno susreo s vlasnikom restorana. Naime, vlasnik restorana Art Bouvier čistio je snijeg ispred svog restorana u Indiani kada mu je prišao tinejdžer i zamolio ga da mu pomogne pronaći pravu adresu.

"Rekao sam mu da do tamo ima preko deset kilometara i da mu je pametnije da po ovom vremenu uzme autobus, ali samo se zahvalio i nastavio dalje", rekao je Bouvier novinarima.

Kasnije tog dana, Bouvier se iznenadio kada je, vozeći se do kafića, susreo mladića koji je i dalje hoda. Ponudio mu je da ga poveze, a tinejdžer, Jhaqueil Reagan je pristao. Rekao je Bouvieru da nije imao novac za autobusnu kartu pa je zbog posla u jednom restoranu morao pješačiti na razgovor za posao.

"Njegove su me riječi iznenadile. Ovaj je dečko hodao 16 kilometara kroz snijeg i hladnoću u nadi da će dobiti minimalac koji u tom restoranu plaćaju. Takve su vam priče inače pričali roditelji", rekao je Bouvier koji je mladiću ponudio posao. Rekao mu je  da će mu udvostručiti plaću koju mu ponude u Dairy Queenu i ponudio ga da dođe raditi u njegov restoran.


Osamnaestogodišnjak je novinarima objasnio svoju ustrajnost. Naime, prije dvije godine umrla mu je majka, a on je morao prekinuti školovanje kako bi mogao pobrinuti za svoju braću i sestre. 

Bouvier je bio dirnut pričom 18-godišnjeg Jhaqueila i objavio je na Facebooku nakon čega se proširila svijetom. Poruke podrške počele su dolaziti iz svih krajeva svijeta, a nakon što se priča pojavila u medijima, postala je hit na društvenim mrežama.

Priča je došla i do čelnika javnog prijevoza u Indiani koji su Jhaqueilu pomogli tako što su mu poklonili godišnju kartu kako za početak ne bi morao pješačiti do posla.

Pročitajte više