Prikupio 126 tisuća dolara za žrtvu tornada, ateisticu: Nek´ se jebu! Ne želim da Isus preuzima zasluge za moju donaciju!

Screenshot: YouTube

GOLEMI tornado poharao je Oklahomu u svibnju, a među brojnim ljudima koji su izgubili svoje domove izdvojila se Rebecca Vitsmun. Barem što se tiče komičara Douga Stanhopea.

Ona je, naime, kad ju je Wolf Blitzer za CNN upitao želi li zahvaliti Bogu za to što je preživjela, odgovorila: "Ustvari, ja sam ateist". "A reći da si ateist u Oklahomi je kao da vrištite 'džihad' pred osiguranjem u zračnoj luci. Za to je trebalo hrabrosti", tvrdi Stanhope u svojem videu.

Tako objašnjava svoj potez: nakon što je čuo Vitsmuninu izjavu odlučio je pokrenuti akciju za skupljanje novca za nju i to isključivo, kako kaže, da bi "raspizdio kršćane". A njegova je ideja rezultirala skupljanjem gotovo 126 tisuća dolara na IndieGogu.

"Ako gledate snimku bit će vam jasno da su sve druge žrtve zahvaljivale Isusu što je ubio njihove susjede, a ne njih, za vrijeme dok vam linija na ekranu objašnjava gdje trebate uplatiti novac da im pomognete. E pa neka se jebu. Ne želim da Isus preuzima zasluge za mojih 50 dolara. Ja ću pomoći onoj drugoj curi", ispričao je Stanhope, dodajući na kraju da je sve to napravio isključivo kako bi razljutio "njezine susjede kršćane". "Zanimljivo je kako vas mržnja s vremena na vrijeme može natjerati da napravite lijepe stvari", zaključio je na kraju.

Njegov je komentar izašao u sklopu osvrta na prošlu godinu Charlieja Brookera.

Pročitajte više