Priznao ono što čitav svijet godinama nagađa: Slavni filmaš i milijarder bio je izraelski špijun

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVNI filmski producent Arnon Milchan vodio je dvostruki život dugi niz godina.

Tijekom filmske karijere, koja mu je osigurala status milijardera, surađivao je s nekim od najvećih imena Hollywooda kao što su Robert de Niro, Martin Scorsese i Ridley Scott, no nitko od njih nije znao da Milchan potajno sudjeluje u aktivnostima koje nemaju nikakve veze s filmskom industrijom.

Dugo se nagađalo da je 1960-ih godina posredovao u preprodaji i nabavljanju oružja za izraelsku vojsku, a sada je to napokon i priznao, piše Independent.

Filmovi kao što su "Klub boraca", "Zgodna žena" i "L.A. povjerljivo" upravo su njegovih ruku djelo, a neki uspjeh pripisuju njegovom šarmu i daru da sklapa nova prijateljstva neobičnom lakoćom.

Kao producent prepoznat je 1977. godine te se odmah za njegovo ime pročulo u filmskim krugovima, a već se sljedećeg desetljeća počelo špekulirati da je Milchan špijun te da trguje oružjem. Jednom je prilikom glumcu Robertu de Niru rekao "da je Izraelac i da bi tako nešto sigurno napravio za svoju domovinu", no nikad prije nije otvoreno priznao da je zaista svojevremeno bio izraelski špijun.

Pročitajte više