Procurili isječci iz filma za koji se Jerry Lewis zakleo da ga nitko nikad neće vidjeti

Screenshot: YouTube

NA INTERNETU su se pojavili isječci iz jednog od najkontroverznijih filmova u povijesti američke filmografije, za koji mnogi nikad nisu ni vjerovali ni da postoji.

U pitanju je "The Day The Clown Cried", Jerryja Lewisa, čija se radnja vrti oko njemačkog klauna Helmuta Doorka koji kao politički zatvorenik završava u koncentracionom logoru gdje ga nacisti koriste da bi djecu što lakše odveli u plinske komore.

Scenarij koji se bavio sebičnim čovjekom i njegovim iskupljenjem, Lewis je pretvorio u crnu komediju koja je užasnula sve one koji su film pogledali, a sve je to navodno učinio ne bi li snimio film koji Akademija ne može previdjeti. Riječ je o naklapanjima, ali do današnjeg dana o ovom su projektu ispričane mnoge priče i teško je doći do istine jer čak i sam Lewis o filmu odbija pričati, a svojedobno se zakleo da film nitko nikad neće vidjeti jer ga je "sram koliko je loš".

Ipak, prošlog ljeta na internetu su se pojavili prvi isječci iz filma i to u sklopu dokumentarca sa snimanja, a sad je procurio još jedan dio, ali i intervjuu s Jerryjem Lewisom iz 1972., kad je film sniman.

Pročitajte više