"Prognani" Sex Pistolsi potpisali ugovor s Universalom: Album na tržištu uskoro!

UNATOČ tome što su iz iste kompanije prognani sredinom 70-ih, vodeći britanski pankeri više od tri desetljeća nakon vrhunaca slave potpisali su ugovor s Universalom. Prošireno izdanje legendarnog albuma "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols" pojavit će se na tržištu ove godine, javlja BBC.

Karen Simmonds iz Universala naglasila je da se izdavanje podudara s 35. obljetnicom izlaska navedenog albuma i dodala: "Veselimo se suradnji s bendom i proslavi utjecaja koji su imali na glazbeni svijet. Raditi ovakvo nešto san je svakog zaljubljenika u glazbu".

Bend, najpoznatiji po hitovima poput "Anarchy In The UK" i "God Save The Queen", oformio se 1975. godine. Predvođeni Johnnyjem Rottenom poticali su obožavatelje da se suprotstavljaju vlastima i nametima društvenog ustroja. 1976. godine potpisali su za EMI (kojeg su u međuvremenu kupili Universal i Sony), ali ugovor je bio kratkog vijeka zbog intervjua uživo u kojem su članovi benda neprestano psovali što je dovelo do medijskog linča i raskida ugovora.

Pročitajte više