Protiv zdravstvenog odgoja letkom na kojem je glavni lik Gandalf the G(r)ay?!

Foto: Facebook, Wikipedia

UDRUGA Vigilare osnovana je 2008. godine, a ako kojim slučajem za nju niste još čuli, trebate znati da je njihov cilj "poticati pojedince i zajednice na to da imaju demokratsko pravo živjeti i izražavati svoja tradicionalna uvjerenja bez diskriminacije, ismijavanja ili ponižavanja".

Ova prokatolička udruga zalaže se za neuvođenje zdravstvenog odgoja u obrazovne ustavne, a na njihovoj naslovnici još uvijek na vrhu kao najvažniji stoji tekst naslovljen "Sve o spolnom (pre)odgoju u kurikulumu", objavljen 22. listopada prošle godine.

Udruga je aktivna i na Facebooku, a na svojoj naslovnoj fotografiji također već neko vrijeme ima zanimljiv letak. Na njemu je, naime, prikazan lik Gandalfa iz popularnih Tolkienovih knjiga ("Gospodar prstenova", "Hobit") i parafraza jedne od njegovih najpoznatijih izjava: dok u Međuzemlju prolazak zabranjuje strašnom Balrogu, ovdje poručuje "Milanoviću, Jovanoviću, Ostojiću...Nema vam prolaza - za spolni odgoj - rodnu ideologiju - uništavanje obitelji - gay brakove - gay usvajanje djece - smrzavanje djece".

A ono što je pritom zanimljivo jest činjenica da slavnog čarobnjaka u filmovima Petera Jacksona igra Ian McKellen, deklarirani homoseksualac i jedan od najvećih boraca za prava LGBT osoba, koji je nepobitno postao lice koje se poistovjećuje s Gandalfom Sivim ili Bijelim, ili Gandalfom the Gayem, kako ga neki od milja nazivaju.

Pročitajte više