Proveo je 22 godine probijajući planinu iz najromantičnijeg razloga, a sad se o njemu snima film

Screenshot: YouTube (Manjhijev sin)

NEVJEROJATNA priča o Indijcu koji je proveo 22 godine probijajući prolaz kroz planinu nakon što mu je supruga umrla pod tragičnim okolnostima bit će pretvorena u veliki bolivudski film.

Dashrath Manjhi zadao si je golemi zadatak kad je njegova supruga preminula 1959. godine jer nije mogla primiti hitnu liječničku pomoć nakon što je stradala u nesreći. Putovanje do najbližeg grada uključivalo je pješačenje od 54 kilometra oko planine, a Manjhi se htio osigurati da više nikog od seljana ne zadesi ista sudbina kao njegovu voljenu.

Iz tog je razloga radio dan i noć i polako, upotrebljavajući čekić i dlijeto, lomio kamen, smanjujući putovanje na samo 15 kilometara, stvarajući put kroz stijene.

Taj svoj pothvat okončao je tek 1982. godine, a čak i tad lokalnim je vlastima trebalo daljnja tri desetljeća da pretvore njegov put u poštenu cestu.

Nawazuddin Siqqiduim, koji igra Manjhija u filmu, kazao je: "Priča je predivna i privlačna. On je učinio nemoguće mogućim i njegov je rad pomogao tisućama ljudi. Najteže mi je bilo uloviti ludilo. Njegov je rad nevjerojatan. On bi trebao biti inspiracija i uzor mladima", prenosi Metro.

Manjhi je preminuo od raka 2007. godine.

Pročitajte više