Prvak u prežderavanju nije oborio vlastiti rekord, ali osvojio je djevojku

Screenshot: YouTube

JOEY CHESTNUT iz Kalifornije u petak je u New Yorku osmi put zaredom ponio naslov svjetskog prvaka u jedenju hot doga, a obranu naslova iskoristio je da ponudi brak svojoj djevojci što je ona i prihvatila na radost 30.000 gledatelja.

U natjecanju koje se tradicionalno održava na dan američkog nacionalnog praznika na Coney Islandu u New Yorku sudjelovalo je 17 muškaraca i 13 žena.

Tridsetogodišnji Chestnut, težak 102 kilograma na 182 centimetra visine, pojeo je 61 hot dog u deset minuta čime nije ponovio lanjski rekord od 69 komada.

"Nisam uspio postići svoj ritam", priznao je nakon natjecanja u koje je ušao tek pošto je kleknuo i pred publikom izrekao bračnu ponudu svojoj djevojci Neslie Ricas koja je pristala udati se za njega.

Kod žena je titulu izgubila lanjska pobjednica, 46-godišnja "Crna udovica" Sonya Thomas koja je pojela 27 hot doga, a pretekla ju je 28-godišnja Miki Sudo, smazavši 34 komada.

No Miki Sudo nije uspjela ostvariti rekord Sonyje Thomas iz 2012., s 45 pojedenih hot doga.

Cilj je natjecanja pojesti najveći mogući broj hot doga u 10 minuta. Da bi progutali nekih 17.000 kalorija sudionici umaču kruh u vodu te istodobno piju kako bi brže jeli, a neki i skakuću na mjestu da bi im se zalogaji brže slegnuli.

Sonya Thomas, zvana "Crna udovica" jer je više puta pobijedila muškarce, može se pohvaliti zavidnom karijerom jer drži 23 svjetska rekorda u sličnim natjecanjima. Ona je svjetska prvakinja u izjedanju graha u umaku od rajčica (3,82 kg u 2 minute 47 sek), zatim jastoga (44 jastoga u 12 minuta), kamenica (564 pojedenih u 8 minuta).

Joey "Jaws" (što znači čeljusti) Chestnut, koji je obranom naslova zaradio 10.000 dolara, osvojio je 31 svjetski rekord, među kojima je titula najvećeg jelca sladoleda (7 litara u 6 minuta) i tvrdo kuhanih jaja (141 u 8 minutes.)

Prvo natjecanje u jedenju hot doga održano je davne 1916., kada je pobjednik pojeo 13 komada u 10 minuta.

Pročitajte više