Prve sumnje u istinitost tužbe protiv Bryana Singera i ostalih holivudskih moćnika optuženih za seksualno zlostavljanje

Foto: JLP

MICHAEL EGAN nedavno je podignuo tužbe protiv nekoliko holivudskih moćnika.

Bryana Singera, Davida Neumana, Gartha Anciera i Garyja Goddarda optužio je za seksualno zlostavljanje.

Sada su se u medijima pojavili detalji njegovog svjedočenja iz 2003. godine. Tada je podigao tužbu protiv Marca Collinsa-Rectora, Brocka Piercea i Chada Shackleyja.

Egan je 2003. godine pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavio kako ga David Neuman nikada nije ni taknuo. "Nikada nisam imao fizički kontakt s Davidom Neumanom, osim onog neseksualnog, normalnog i prihvatljivog između dvoje poznanika. Do prosinca 2003. godina imao sam samo slučajne društvene kontakte s Neumanom koji su uključivali samo izmjenu pristojnih pozdrava i male razgovore. Neuman se nikada nije ponašao neprimjereno pored mene ili prema meni, na osobnoj i profesionalnoj razini", rekao je Egan u svjedočenju.

U tužbi protiv Singera, Neumana, Anciera i Goddarda tvrdi da je 1999. godine na Havajima mnogo puta bio silovan i seksualno zlostavljan.

Međutim, u svjedočenju iz 2003. godine rekao je da nikada nije putovao dalje od kontinentalnog područja SAD-a, što ozbiljno dovodi u pitanje tvrdnju da je 1999. godine bio na Havajima.

Odvjetnik Bryana Singera od samog početka tvrdi kako ima dokaze da ni redatelj u to vrijeme nije bio na Havajima jer je u Kanadi snimao film.

Odvjetnik Davida Neumana traži da se na temelju objavljenog svjedočenja iz 2003. odbaci tužba protiv njegovog klijenta.

Pročitajte više