Rachel Weisz o Jeremyju Renneru: U sebi ima opasnost, hoda po rubu, a opet je empatičan i ranjiv



GLUMICA Rachel Weisz pojavljuje se u dugo očekivanom filmu "The Bourne Legacy". To je njenu popularnost još samo povećalo nakon uloga u filmovima "Mummy", "Mummy Returns", "The Fountain", "Constantine", "The Deep Blue Sea" i "The Lovely Bones".

U filmu "The Bourne Legacy" utjelovila je lik doktorice Marte Shearing, a pojavljuje se i među zavidnom glumačkom postavom s Edwardom Nortonom te Jeremyjem Rennerom.

"The Bourne Legacy" nastavak je serijala koji je nastao na temelju novela Roberta Ludluma, a kojima je centar priče fokusiran na glavne junake čija se sudbina mijenja ovisno o ishodima prethodnih filmova.


Kako objašnjavaš popularnost trilogije?

Mislim da je trilogija o Bourneu veoma popularna jer ima jedan realističan štih. To je akcijska drama, ali nje film o superjunaku. Stoga se doima stvarnom. Mislim da u svijetu ima još mjesta za ovakve pametne trilere.

To je filmski serijal, ali zapravo nije riječ o nastavcima. Sve je promijenjeno, a sve ostaje isto. Jesi li oklijevala prilikom donošenja odluke hoćeš li glumiti u filmu?

Nije bilo oklijevanja. Tony Gilroy je film napisao i režirao. Napisao je prva tri filma o Bourneu, tako da je on zapravo arhitekt Bourneovog svemira i mitologije pa tako i ovog nastavka. Mislim da on o tom svijetu zna više od ikoga, tako da sam bila oduševljena što nastavljamo s projektom.




Kako držiš balans između fikcije i stvarnosti dok snimaš jedan ovakav film? Stalno govoriš o nekakvom realizmu, a film je nabijen akcijom. Kako održavaš film istovremeno stvarnim i pretjeranim?


Ulozi su veoma veliki, priča je veoma ekstremna kakve drame znaju biti, ali to je moj posao. Moj posao je da film napravim realnim, trenutak po trenutak, stranicu po stranicu, scenu po scenu.

Koja je uloga tvog lika u ovoj priči? Kako se ona uklopila u ovu sagu?

Oba lika, moj i onaj Jeremyja Rennera, su potpuno nova. Zastor se podiže nakon sva tri Bourneova filma. Saznate tko je zapravo dogovoran za sve. Ako ste mislili da znate to u prva tri filma, bili ste u krivu. Niste znali. Napokon ćete vidjeti tko je kralj lutaka. Ja glumim znanstvenicu koja radi na vladinom istraživanju u koje je upleten lik Jeremyja Rennera. On je poput moje svinjice, ali nas zajedno izbace. Ja ne mogu preživjeti bez njega, a ni on bez mene. Ispostavi se kako oboje imamo zaista jaku želju za životom. Iz znanstvenice se pretvaram u ratnicu jer tako žarko želim živjeti. Ne želim umrijeti.


Jeremy je sjajan glumac, ali, je li on pravi čovjek za Bournea?


Svakako! On je nevjerojatan glavni glumac. U sebi ima opasnost, hoda po rubu, a opet je empatičan i ranjiv. Igra s punim špilom karata. Mislim da je vrlo talentiran i zaista velika zvijezda.

U odnosu na neke druge akcijske filmove, Bourneov serijal traži mnogo više od glumaca. Iz likova i njihovih osobnosti gradi se akcijski žanr. Je li zbog toga privlačniji glumcima od ostalih akcijskih filmova?


Da. Ne pada mi napamet mnogo drugih akcijskih filmova koji imaju tako kompleksne likove, a ujedno su toliko stvarni. Nisam stručnjakinja za akcijske filmove, ali sam fan ove trilogije upravo zbog likova.

"The Bourne Legacy" ima prilično otvoren kraj. Hoće vas gledatelji imati priliku vidjeti u idućim filmovima o Bourneu?

Ako će biti još jedan, svakako bih voljela biti u još jednom. Nisam još dosad radila na takvim projektima pa me ovaj zaista fascinirao. Budućnost je otvorena.

Pročitajte više