Rade Šerbedžija odgovorio na napade: Tužit ću likove iz "takozvanog Stožera"!

Foto: Press

STOŽER za obranu hrvatskog Vukovara nedavno je reagirao na navode da bi poznati glumac Rade Šerbedžija trebao posjetiti Vukovar s Angelinom Jolie.

U njemu je stajalo: "Rade Šerbedžija se skrio u skute Angeline Joli i vjeruje da nitko ne vidi njegovo licemjerje. Hoće na vukovarsku Ovčaru skriven ispod suknje. Unatoč svojoj šutnji o zločinima srpsko četničke agresije na Hrvatsku on želi sprati ljagu krijući se iza lika svjetske humanitarke. Rade imaj na umu - Stožer je spreman".

Isto tako, srpski su mediji nedavno pisali o "progonu Šerbedžije iz Hrvatske", potaknuti tekstom Mladena Pavkovića, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja.

"Dočekali smo da nam jedan Šerbedžija, koji je početkom devedesetih pobjegao iz Hrvatske i otišao u Beograd, daje 'lekcije' koje političke stranke valjaju. Gdje je bio Rade kad se u Hrvatskoj ginulo? Veliki broj hrvatskih glumaca, njegovih kolega i kolegica, posjećivao je u vrijeme rata naše branitelje i na prvim crtama obrane. Igrali su u predstavama i kad su padale granate. A naš 'lijepi Rade' je u to vrijeme bio je na 'drugoj strani'. Danas, kaže, živi u Rijeci, predaje glumu, dobio je navodno i luksuzan stan, ipak je on zaslužan za stvaranje hrvatske države", pisao je Pavković.

U izjavi za Klix.ba Šerbedžija se osvrnuo na, kako je rekao, pismo "takozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara", kao i na napade u Hrvatskoj: "Stvarno mi je mučno baviti se više ovim. Iznenadili su me napisi u hrvatskim novinama da ja organiziram dolazak Angeline Jolie u Vukovar, jer o tome nisam s Angelinom razgovarao, niti to planirao. Ali me nisu iznenadili napisi nekih likova iz takozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji su me u zadnjih 15 dana već nekoliko puta napali najbezočnijim lažima, a sve naravno, u interesu predizbornih akcija i kampanja. Na njihove laži, izmišljotine, etiketiranja i prijetnje, trebat će odgovoriti sudskim prijavama, što ću i učiniti".

Pročitajte više