Ravnatelj zaprijetio učenici: "Nazvati ću tvoj fakultet i reći im da si ´drolja´!"

Foto: Facebook

KATELYN CAMPBELL, učenica iz Virginije, podignula je tužbu protiv svog ravnatelja koji prijeti da će nazvati fakultet na koji se Katelyn upisala i upozoriti osoblje na njezino "problematično ponašanje", javlja Think Progress. 

Naime, srednju školu Georgea Washingtona je nedavno posjetila konzervativna aktivistica Pam Stenzel, koja putuje po Americi propagirajući seksualnu apstinenciju među tinejdžerima. Stenzel je inače poznata po svojim ekstremističkim stavovima i krajnje neobičnim izjavama, u kojima tvrdi da ljudi s jednim seksualnim partnerom zarađuju više, da se slomljeno srce može dogoditi isključivo od seksa i da je seks najbolji put do sterilnosti.

Katelyn se odbila pridružiti njezinom predavanju i počela je provoditi kampanju protiv predavanja, tvrdeći da se mnogi učenici osjećaju neugodno jer ih se vrijeđa zbog činjenice da su imali seksualne odnose prije braka.

Ravnatelj George Aulenbacher izjavio je: "Jedini put do sigurnosti mladih je apstinencija."

No, ono što je bilo obično razilaženje u mišljenjima pretvorilo se u osobni sukob. Tako jedan školski kolega tvrdi da je ravnatelj odlučio nazvati koledž na kojeg je Katelyn primljena s prijetnjom: "Kako bi se osjećala da nazovem tvoj koledž i kažem im da si izdajica i osoba bez morala?"

Ipak, Katelyn ne odustaje: "Virginia ima jednu od najvećih stopa tinejdžerskih trudnoća u Americi. Ne mogu vjerovati da se u školi ne smije o tome razgovarati, čak su zabranili školskoj medicinskoj sestri da kaže djevojkama gdje mogu dobiti besplatno kontracepcijske pilule."

Njezini kolege priključili su se borbi, kao i roditelji: "Škola je u vlasništvu države, a ne pojedine vjerske ili društvene zajednice. Nitko nema pravo nametati mladima svoje stavove, pogotovo ako su tako ograničeni i opasni", izjavila je jedna majka.

Pročitajte više