Razotkrivanje Googlea: Zaposlenici objašnjavaju zašto ipak nije u pitanju tvrtka iz snova

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZAHVALJUJUĆI redovitim izvještajima u medijima o brojnim pogodnostima u kojima uživaju zaposlenici Googlea, uvriježeno je mišljenje da je u pitanju tvrtka iz snova.

Ali, budući da svaka priča ima dvije strane, Business Insider sad prenosi tvrdnje zaposlenika koji pišu da u Googleu ipak radni uvjeti nisu tako bajkoviti kao što se redovito prikazuju. Njihove su izjave prenesene s Quore, sa segmenta koji bivši i sadašnji zaposlenici koriste kako bi iznijeli (ono za što oni misle da su) negativna iskustva o radu u Googleu.

Ovo su neka od njih:

"Najgore kod rada u Googleu, za mnoge ljude, je to što imaju previše obrazovanja ili znanja za ono što rade. Google ima vrlo visoko postavljenu ljestvicu pri zapošljavanju kako bi se održao brend. Kao rezultat toga biraju iznimno bistre i kvalificirane kandidate, čak i za najniže pozicije".

"Nažalost, unatoč uobičajenom mišljenju, mislim da su Googleovi inženjeri osrednji. Ali uz jako puno arogancije. Svaki od njih misli da je bolji od onog drugog. Pa je prilično teško bilo što s njima raspraviti, osim ako niste prijatelji. Objektivne rasprave su prava rijetkost, budući da svi brane svoj teritorij i ne zanimaju ih mišljenja drugih, osim ako su ti drugi - Važni Bogovi".

"Razlog zbog kojeg sam nakon tri godine otišao iz Googlea bio je taj što sam shvatio da je utjecaj koji imam u tvrtki kao pojedinac stvarno minimalan. Osim ako ste neizmjerno talentiran inženjer koji je dobio priliku smisliti nešto novo, vjerojatno ste samo tip/cura koji dodaju ulje za podmazivanje kotačićima u mašineriji".

"Ako morate raditi u jednoj od četiri glavne zgrade u kampusu, velika je vjerojatnost da će vam radni prostor biti iznimno skučen. Uobičajen je prizor vidjeti tri ili četiri radnika u jednom odjeljku ili nekoliko menadžera koji dijele ured. Uz sve moguće sadržaje kao što su prostorije za jedenje, igre, TV, razgovore, sastanke itd., nevjerojatno je teško pronaći malo mira, mjesto na kojem možete razmišljati".

"Ako ste u procesu dobivanja posla u Googleu, pregovarajte oštro, budite jasni u svojim zahtjevima i obavezno tražite SVE napismeno. Čut ćete jako puno mutnih obećanja, koja se ne ispunjavaju".

"Tamo je kao u Nigdjezemskoj - ljudi nikad ne odrastu. Stalno piju, druže se, igraju igrice i jako malo rade".

"Ono što je mene smetalo jest nemogućnost da radim izvan ureda, što sam sasvim uspješno radio posljednjih pet do šest godina".

"Kao netko tko je privremeno radio u Googleu, mogu reći da mi je najgori bio arogantni stav stalnih zaposlenika. Kao da misle da je svatko tko ne radi stvarno za Google manje vrijedan i pametan".

Pročitajte više