Reakcije na Eastwoodovo obraćanje praznom stolcu: Ismijan zbog razgovora s "nevidljivim Obamom"



CLINT EASTWOOD odani je republikanac, pristaša konzervativne američke stranke. Na nedavno održanoj konvenciji Republikanske stranke u Tampi na Floridi, Eastwood je održao govor u kojem je podržao predsjedničkog kandidata Mitta Romneya, ali i vodio čudan razgovor s praznim stolcem, na kojem je sjedio nevidljivi Barack Obama.

Clint je oduševio prisutne republikance i pobornike predsjedničkog kandidata Mitta Romneya koji su se okupili na floridskom skupu, ali izgledao je poprilično čudno dok je iznosio svoja stajališta, razgovarajući preko deset minuta s praznim stolcem. Eastwood je započeo govor spominjanjem konzervativaca u Hollywoodu, naglašavajući kako nisu "svi filmaši lijevo nastrojeni, kako se kaže, stoje više lijevo nego Lenjin", te da postoje umjereni konzervativci, republikanci i demokrati, koji rade u filmskoj industriji. Čak je spomenuo svojeg kolegu Jona Voighta, koji je i sam prisustvovao okupljanju.

Eastwood je s "nevidljivim Obamom" pričao o ekonomiji, propadanju raznih društvenih sektora te o slanju vojnika u Afganistan. Zadrti republikanci podržali su Clintov govor, ali većina medija posprdno je reagirala, tako da iz sata u sat raste broj šala na račun ovog govora.

Na Twitteru su Eastwoodov govor komentirali brojni celebovi. Adam Levine iz Maroona 5 napisao je: "Clint Eastwood potpuno je poludio", filmski kritičar Roger Ebert prokomentirao: "Clint, moj heroj, izgleda tužno i patetično. Nije si ovo trebao učiniti. Nije ga vrijedno", dok je glumica Olivia Munn objavila: "Clint Eastwood pričao je s praznim stolcem. Ne, to nije uvod u šalu. Ni šala samo po sebi".

Na njegov se račun odlučio našaliti i sam Obama. Dan kasnije na njegovoj službenoj Facebook stranici objavljena je fotografija predsjednika slikanog s leđa, kako sjedi u predsjedničkoj fotelji, uz natpis: "Ovo mjesto je zauzeto".

Pročitajte više