Reci "da" i zapucaj iz uzija: Vjenčanja s oružjem postala hit među parovima

Screenshot: YouTube, shotgunweddings.com

MLADOŽENJA u odijelu, mlada u bijeloj haljini i dvije AK47 puške u njihovim rukama. Prizor je to na kojeg ćete naletjeti ako vas put kojim slučajem nanese u Las Vegas, točnije, u "The Gun Store", mješavinu trgovine oružjem i kapelice. Naime, najsretniji dan u životu svih parova tamo se premetnuo u nešto sasvim neuobičajeno – trend pod imenom "shotgun weddings". Trend podrazumijeva da parovi, nakon što izmjene svoje zavjete, u novi život zakorače ispucavanjem metaka i to iz oružja po njihovom izboru.

Ovaj u najmanju ruku neobičan trend, u posljednje je vrijeme sve popularniji, bez obzira na zbivanja koja su se posljednjih mjeseci odvila u Newtownu. Dapače, u tjednima nakon tragedije u školi u američkom Connecticutu, "The Gun Store" bilježi porast parova koji su se željeli vjenčati na ovaj "vatreni način".

"Mi smo ovdje iz dva razloga – zbog toga što se ljudi vole i zbog toga što vole oružje. Oružje ne mora biti gledano samo na negativan način. Mi ovdje nudimo pozitivnu energiju, tu nema nikakve  agresije ili mržnje koja se obično povezuje s oružjem. To je samo dobra zabava za sve prisutne", rekla je svećenica Emily Miller

Parovi u Las Vegas dolaze iz raznih dijelova svijeta, a najomiljenija oružja koja biraju su pištolji, uziji i AK47. Za cijenu od svega 500 dolara, u "oružanom" paketu dobivate svećenika, pristup privatnoj VIP streljani i pet metaka iz oružja po želji za mladoženju i mladu. Nešto skuplja opcija (oko 750 dolara) ona je pod imenom "Mr & Mrs Smith & Wesson" koja vam prema riječima organizatora, "nudi više oružja, streljiva, meta i prije svega, dobre adrenalinske zabave kojom ćete na najbolji začiniti početak zajedničkog života".

Pročitajte više