Red pjesme, red vica, red presvlačenja: Macy Gray protresla prepunu Tvornicu



POZNATA pjevačica sinoć je uspjela podići isprva uspavanu atmosferu u prepunoj Tvornici, a do kraja večeri publika je bespogovorno reagirala na svaki njen povik. Bez obzira na to radilo se mlataranju rukama ili glavom, zagrebačka je publika odlično reagirala na instrukcije iznimno opuštene pjevačice.

U pratnji solidnog benda i odličnih (korpulentnih) bek vokala, Macy je uspjela nadoknaditi i neke očite nedostatke kao što su prevelik broj pauza (s velikim naglaskom na kriminalno neduhovitom intermezzu basista i bubnjara), otrcane fraze prilikom komunikacije s publikom, početni nedostatak energije i činjenica da novi aranžmani provjerenih hitova u njenom slučaju najčešće ne pale.

Ipak, sve se donekle saniralo odličnim bisom koji je u mnogočemu nadjačao glavni dio koncerta jer Macy je odradila ono što je najveći broj fanova i očekivao - pretresanje većih hitova s prva dva albuma.

Na posljetku ostaje činjenica da je pjevačica do kraja večeri uspjela "razoružati" čak i one najciničnije. Za početak, tu je izuzetno simpatični i klišejima prošarani monolog članice benda Marine Bambino (ili "bake na udaraljkama"), a za kraj, nitko ne može ostati imun na njen veliki hit "I Try". 

Pročitajte više