Redatelj smrtno bolesnom "trekiju" ispunio posljednju želju: Pogledao novi "Star Trek" pet mjeseci prije premijere

Foto: JLP

REDATELJ J.J. Abrams prije nekoliko je dana oduševio svijet svojom dirljivom i toplom gestom.

Naime, on je odlučio teško bolesnom 41-godišnjem obožavatelju Danu omogućiti da pogleda film koji će se u kinima naći 17. svibnja 2013. godine, "Star Trek Into Darkness", prenose svjetski mediji.

Danu je prije tri godine dijagnosticirana leukemija, a ima i tumor na jetri. Prema liječničkim predviđanjima jako su male šanse da preživi do svibnja.

A nakon što je čuo za objavu na Redditu u kojoj stoji da bi Dan uistinu volio pogledati najavu, Abrams je kontaktirao Danovu suprugu i dogovorio prikazivanje filma, čak i unatoč svojoj reputaciji da sve svoje projekte drži u strogoj tajnosti i da njima imaju pristup samo oni koji na njima rade. Očito je smatrao da je Danova priča dovoljno posebna da u njegovom slučaju napravi iznimku, prenosi HitFlix.

Grady Hendrix, pisac i osnivač njujorškog Asian Film Festivala Danov je prijatelj. On je bio taj koji je rasplet ove priče prvi objavio na Redditu: "JJ Abrams upravo je nazvao Danovu suprugu i ostavio joj poruku. Pokušat će za Dana organizirati prikazivanje. Ili cijelog filma ili devetominutnog promotivnog isječka. Nikad više neću reći niti jednu ružnu riječ o JJ Abramsu. Ozbiljno. Što se mene tiče on je odsad izvan dometa svake osude".

Nekoliko dana nakon toga korisnik na Redditu koji je prvi prenio poruku Danove supruge, Ideeyut, napisao je: "Pogledao ga je prije par sati i oduševljen je! JJ Abrams je faca! Kad film izađe kupit ću i kartu za Dana", prenosi Independent.

Pročitajte više