Romulić i Stojčić fantastičnom izložbom u Bruxellesu predstavljaju ljepote Hrvatske

Foto: Romulić & Stojčić/Facebook

OSJEČKI fotografi Mario Romulić i Dražen Stojčić, koji su proteklih godina zasluženo privukli pažnju javnosti svojim radovima, izložili su svoje radove u sklopu izložbe Bljesak raznolikosti u Bruxellesu u zgradi Vijeća Europe.

Izložba će biti postavljena do 2. prosinca, a izložene fotografije možete pogledati ovdje. Na Facebooku su Romulić i Stojčić objasnili i koncept onog čime Hrvatsku predstavljaju u Bruxellesu: "Hrvatska je površinom tek nešto malo veća od Nizozemske, Danske, Slovačke ili Kostarike, a manja je od polarnog otočja Svalbard, koje pripada Norveškoj. Malo je veća od Estonije, ali je manja od druge dvije male baltičke države, Litve i Latvije. Ipak, njenih 56,5 tisuća četvornih kilometara resi raznovrsnost krajolika kakve u tom koncentratu nema nigdje. Ovdje, gdje je u reljef svoje tragove upisalo gotovo svako razdoblje iz 4,5 milijardi godina geološke povijesti našega planeta, vladaju tri vrlo različita klimatska područja, a čovjekova je kultura ostavila kontinuirani trag od eneolitika, preko antike i srednjega vijeka do modernog građanskog društva i burnog XX. stoljeća. I dok se krajolik pojedinih spomenutih zemalja može lako predočiti, osjetila možda nisu posve spremna na udar raznolikosti koju nudi Hrvatska. I to na blizinama od samo sat-dva vožnje automobilom. Fotografija je možda najbolji način da se posjetitelj pripremi na šok od takvog bljeska raznolikosti".

Mario Romulić i Dražen Stojčić dvojica su Osječana čija je suradnja započela prije sedam godina. Njihovi koncepti multimedijalnih izložbi (kroz fotografije i timelapse) proslavili su ih i usput prezentirali Hrvatsku na najbolji mogući način. Redovito koriste društvene mreže za promociju svojih fotografija i filmova, a posljednjih su godina, u domaćim i međunarodnim fotografskim krugovima, postali prepoznatljivi autorski tim.

Pročitajte više