Ronjenje monociklom, repanje od 13 sati i triatlonsko žongliranje: Najčudniji rekordi iz 2012. godine

Screenshot: Record Setter

TIJEKOM 2012. godine su oboreni svjetski rekordi u mnogim sportskim disciplinama, a Guinness je dobio mnoštvo novih i vrlo odvažnih avanturista. No, i neke druge, manje poznate discipline ove su godine privukle mnoge entuzijaste koji su se okušali u rušenju najneobičnijih rekorda na svijetu.

Tako je ove godine Gruzijac Mamuka Kucia oborio rekord u najvećem broju uzastopnih odbijanja loptice za stolni tenis uskim dijelom reketa. Kucia je lopticu odbio 300 puta prije nego je pala.



Sljedeći na redu jest Amerikanac Clint Poore koji se također okušao u vrlo zanimljivoj disciplini. Naime, on je oborio rekord u najbržem savijanju aluminijske tave od 20 centimetara. Za to su mu bile potrebne 11,2 sekunde.

Uz pomoć opreme za ronjenje Zakk Shanks je ove godine uspio prijeći najveću udaljenost na monociklu pod vodom. Iako se  devet metara ne čini kao toliko velika udaljenost, treba naglasiti kako je ova disciplina doista zahtjevna i mnogo teža nego što se na prvi pogled čini.

Amerikanac Pete Moyer je ove godine postavio rekord za najveći broj uzastopnih dizanja na vratilu dok je oko pojasa vrtio hulahop. Moyer se uspio podići deset puta prije nego je izgubio koordinaciju.




Belgijanci Ward Versonnen i Sirdan Dalle također su se upisali u knjigu rušitelja najneobičnijih rekorda 2012. Naime, ovaj je dvojac igrao igru "Angry Birds" 48 sati bez prestanka.



Amerikanac Eric Smyth srušio je rekord u najvećem broju obaranja svih čunjeva u 60 sekundi kuglanja. Iako je izgledalo da će sve njegove kugle otići van staze, Smith je sa devet kugli uspio oboriti sve čunjeve.



Joe Salter završio je cijeli triatlon žonglirajući tri loptice u rukama. Iako je žonglirao tokom plivanja, vožnje biciklom i trčanja, Salter je triatlon završio za manje od dva sata.
Tijekom triatlona je preplivao 402 metra, vozio bicikl 26 km i trčao 6,4 km.



Čovjek s nadimkom CoolJuggler je postavio novi rekord u najdužoj vožnji biciklom dok je iza leđa žonglirao sa tri loptice. On je bicikl vozio četiri minute i 19 sekundi.



Kanađanin Doug McManaman je oborio rekord za najveću udaljenost sa koje je neko pogodio balon uz pomoć samostrijela i ogledala, dok mu je bio okrenut leđima. Udaljenost je iznosila 22,5 metra.



Reper Christian Grace, sa nadimkom Street Light, je ove godine oborio rekord u najdužem freestyle repanju. Grace je bez prestanka repao punih 13 sati.



 

Pročitajte više