Ruža Tomašić lovila je zlikovce u "Dosjeima X": Bilo je zabavno, vozila sam motore i pucala

Foto: HINA

SNIMANJE šest novih epizoda serije "Dosjei X" već je najavljeno, a u glavnim ulogama ponovno će se pojaviti 54-godišnji David Duchovny i 46-godišnja Gillian Anderson, koje je ta serija proslavila. U novim se epizodama neće pojaviti hrvatska političarka Ruža Tomašić, koja je devedesetih sudjelovala u snimanju dvadeset epizoda kultne serije.

U njoj se Tomašić, danas zastupnica u Europskom parlamentu, pojavila kao kaskaderka, za što kaže da se uvelike razlikuje od glume.

"U tom slučaju nema glume, samo odradite ono što vam kažu da treba odraditi, primjerice voziti motor velikom brzinom, pucati ili privoditi nekoga", prisjetila se Tomašić za Index.hr.

U to joj je vrijeme snimanje serije bilo veoma zanimljivo, dok se danas za razliku od dvoje glavnih glumaca ne bi odlučila ponovno biti dio serije.

"Već sam zaboravila kako je bilo snimati scene, u to vrijeme bilo je zanimljivo, ali sada su neke druge stvari u điru", pojasnila je.

A kaskaderska uloga nije se uvelike razlikovala od posla policajce, čime se Tomašić bavila.

"Do moje uloge kao kaskaderke u toj seriji došlo je tako što sam upoznala ženu koja je radila casting. Kada je saznala da sam policajka, ponudila mi je suradnju", prisjetila se. 

Pročitajte više