Sagradili neboder od 47 katova, ali zaboravili ostaviti mjesta za - lift!

Foto: Instagram

GOLEMI spojeni tornjevi InTempo u Benidormu u Španjolskoj visoki su 200 metara, a građeni su kao "vizija budućnosti" i znak španjolskog izlaska iz krize. Sa svojih su 47 katova najavljivani kao nova najviša stambena zgrada u Europi.

Ali, ono što je sad privuklo pažnju svih svjetskih medija jest činjenica da su projektanti pri konstruiranju luksuznog projekta napravili golemi propust. Naime, na gornjim katovima "zaboravili" su ostaviti mjesto za lift, piše Inquisitr, a za njega sada, kad je zgrada u završnoj fazi, više nema mjesta!

Ovaj problem postoji već neko vrijeme, ali tek je ovih dana odjeknuo u javnosti kad se saznalo da je u samo prvih 20 katova goleme građevine predviđen prostor za liftove pa je tako Intempo umjesto simbola izlaska iz krize postao simbolom krize u Španjolskoj. Španjolski mediji prenose da je do ovakvog gafa došlo zato što je originalno građevina trebala imati 20 katova. U prepravljanju planova ambiciozni arhitekti jednostavno su zaboravili na liftove. Odgovorni su u međuvremenu dali ostavke.
 

Pročitajte više