Samaritanac beskućnik odbio ponuđeni novac i umjesto njega zatražio posao

Foto: Royal Canadian Mounted Police

JEDAN je beskućnik nedavno u Britanskoj Kolumbiji oduševio javnost nakon što je na ulici pronašao 2400 dolara i predao ih policiji.

Kad se pročulo da je to napravio, za njega je pokrenuta akcija u kojoj je preko GoFundme skupljeno više od 5000 dolara. Ali, on je taj novac odbio i umjesto njega zatražio posao, javili su sada iz kanadske policije, prenosi KTLA5.

Muškarčev identitet nije otkriven, ali poznato je da je u 60-im godinama svojeg života i da je za sebe kazao da je privremeno bez krova nad glavom. Policija je u izvješću koje je objavila 15. lipnja izvijestila da je on došao u policijsku postaju i vratio veliku svotu novca na koju je naišao u Langfordu, gradu u blizini Victorije.

"Ovo je nevjerojatan prikaz poštenja i nesebičnosti. Ako ne uspijemo pronaći vlasnika unutar 90 dana, dobri Samaritanac će dobiti taj novac", poručili su tad iz policije. Ipak, vlasnik novca je pronađen, ali u međuvremenu je pokrenuta i kampanja da se pomogne beskućniku. Iza nje stoji novinar Mike Kelly, koji je na stranici napisao da je osobi koja je novac izgubila taj isti novac bio očajnički potreban.

Kad je bilo skupljeno dovoljno novca, iz policije su kontaktirali beskućnika da mu kažu što se u međuvremenu dogodilo. I nisu bili spremni na odgovor: "Kad smo ga napokon našli rekli smo mu da ga čekaju tisuće dolara. Njegov odgovor nas je iznenadio: nije pitao kako da ga pokupi, već je tražio da ga doniramo organizacijama koje omogućuju hranu potrebitima", kazao je glasnogovornik.

Ipak, zamolili su ga da promisli preko noći i da im da odgovor sutradan.

Njegov je odgovor i sutradan bio sličan: još uvijek je inzistirao na donaciji, ali ovaj put je kazao da je ono što bi on stvarno želio - posao.

"Mike Kelly obaviješten je o ovoj odluci i dobio je muškarčevu potvrdu napismeno. On će nastaviti skupljati novac i proslijediti ga organizacijama. Također, odsad će se angažirati i da muškarcu pomogne pronaći posao", poručili su iz policije.

Pročitajte više