San Francisco zabranio golotinju na javnom mjestu, prosvjednici se skinuli



STANOVNICI San Francisca koji su se željeli riješiti viška odjeće i na javnim mjestima hodati nagi, ipak će još morati zadržati hlače. Naime, gradske vlasti izglasale su zakon kojim se ta praksa golotinje na javnom mjestu zabranjuje, što je izazvalo prosvjede nudista.

Stoga su se toj odluci u inat odlučili skinuti u gradskoj vijećnici pa su ih policijski službenici pokrili dekama i izveli van, prenosi CNN. Odluku gradskih vlasti potaknule su pritužbe na rastući broj golih muškaraca koji se okupljaju na trgu u četvrti Castro. Upravitelj četvrti Scott Wiener zalaže se za uvođenje zabrane jer smatra da neprekidno okupljanje razgolićenih muškaraca ne predstavlja bit San Francisca,

"Mi smo grad koji vjeruje u slobodu, to je istina. No skidanje u četvrti Castro nije izraz slobode, već način na koji se naš grad karikaturizira", naglasio je. Zabrana se ne odnosi na "dozvoljene parade, sajmove i festivale", a maksimalna novčana kazna za prvi prekršaj iznosila bi 100 do 500 dolara. Osoba koja prekrši zakon tri puta u godini, mogla bi završiti u zatvoru na godinu dana.

Pročitajte više