Sasvim poseban light show: Milenijski kotač mijenjat će svjetla ovisno o popularnosti Igara na Twitteru



POPULARNO "londonsko oko" poznato i kao Milenijski kotač, najveći panoramski kotač u Europi i najunosnija britanska turistička atrakcija, imat će posebnu ulogu u skorašnjim Olimpijskim igrama.

Kotač smješten na južnoj obali Thamesa, naime, bit će pokazatelj popularnosti londonskih Igara i to na vrlo zanimljiv način. Svake će se večeri svjetla na njemu paliti ovisno o tome koliko će pozitivnih, odnosno negativnih, komentara Igre dobiti na popularnoj društvenoj mreži, Twitteru, što će biti prvi svjetski light show "upravljan društvenom mrežom".

Tvrtka EDF energy, glavni sponzor Kotača, pratit će komentare koje će korisnici na Twitteru ostavljati uz napomenu #energy2012. Ako će reakcije na Igre, primjerice, biti u jednakoj količini pozitivne i negativne, svjetla na Kotaču bit će samo napola upaljena, a ako će 75 posto komentara biti pozitivno bit će upaljeno 3/4 svjetala. Show u trajanju od 24 minute počet će svake večeri za vrijeme trajanja Igara u 21 sat. Svaka minuta predstavljat će jedan sat u prethodnom danu i kakve su reakcije na Igre bile unutar njega. Osim toga, boje svjetala mijenjat će se, između ostalog, i u zlatnu, srebrnu i brončanu, ovisno britanskim osvojenim odličjima, javlja Daily Mail.

Pročitajte više