Sedam domaćih restorana primljeno u prestižnu udrugu JRE: "U obzir dolazi samo najviša kvaliteta"



PRIJE dvije godine po prvi puta su četiri hrvatska restorana iz Istre postala dio prestižne Udruge JRE. Bilo je to važno priznanje radu i kulinarskoj filozofiji restorana Damir i Ornella, Monte, Pepenero i San Rocco. "Prije dvije godine naš restoran San Rocco primljen je u udruženje i uz njega još tri istarska restorana. To je tada bilo veliko postignuće za hrvatsku gastronomiju. Nakon godinu dana ušlo je još tri restorana s Kvarnera - Kukuriku, Le Mandrač i Plavi podrum. Ove godine pak su ušli neki novi restorani s područja čitave Hrvatske, konkretno recimo Dubravkin put iz Zagreba, ali bilo ih je i s Paga, Lošinja, Splita, Šibenika i tako dalje", komentirao je Teo Fernetich predsjednik udruge JRE za Hrvatsku, točnije udruženja mladih kuhara Europe.

Pitali smo ga što konkretno jedan restoran mora imati kako bi bio primljen u društvo svega 350 restorana u cijeloj Europi, a on nam je rekao: "Tu u obzir dolazi samo najviša kvaliteta, samo najbolja namirnica te vrlo ozbiljan i kvalitetan pristup kuhinji, a čar je u tome da svaki restoran ima vlastiti identitet, ali općenito i najveću kvalitetu".

Sedam novih članova koji su 2012. godine primljeni u udrugu su: Draga di Lovrana iz Lovrana, Boškinac sa otoka Paga, Johnson iz Moščenićke Drage, Pelegrini iz Šibenika, Adriatic Grašo iz Splita te Prasac i Dubravkin put iz Zagreba koji je ujedno bio domaćin tijekom proglašenja novih članova.  "Primanje u JRE za nas predstavlja veliko priznanje za trud koji svakodnevno ulažemo, a ujedno je i poticaj da u budućnosti nastojimo biti još bolji i opravdamo ukazano nam povjerenje, naravno pod motom 'Talent i strast'. Za ulazak u ovu prestižnu asocijaciju bilo je prije svega potrebno da hrvatska gourmet scena bude prepoznata kao kvalitetna i dobro organizirana priča, a to je ujedno bio preduvjet koji je svim članovima omogućio da postanu dio ugledne JRE obitelji", komentirala nam je Daniela Gajski iz Dubravkinog puta. Nakon predstavljanja novih članova i novog vodiča, oni su svojim vrhunskim kreacijama i delicijama te tako zaokružili i uljepšali ovaj važan događaj.

Događaju je prisustvovao i Hans van Manen, glavni tajnik asocijacije JRE te dopredsjednik udruge Ramon Dios. "Imati skupinu restorana koji predstavljaju i promoviraju najbolje proizvode i najbolja vina ove zemlje priznate na europskoj razini , najbolji je odgovor na ono što bismo željeli da bude hrvatska turistička strategija temeljena na kvalitetnom turizmu koji ističe njezina bogatstva, autohtone proizvode i kulturu. Stvaranje mreže i intenzivne razmjene iskustava unutar ove prestižne gastronomske grupacije na europskoj razini sigurno je velika marketinška prilika, i uvelike ovisi o nama koliko ćemo to znati koristiti", rečeno je.

Pročitajte više