Sedmogodišnjakinja od znanstvenika zatražila zmaja... I dobila ga!

Foto: Reddit

PONEKAD je dovoljno pitati. To će svakako zapamtiti sedmogodišnja Sophie Lester iz Queenslanda koja je od australske državne agencije CSIRO (Organizacija za znanstveno i industrijsko istraživanje Commonwealtha ) zatražila samo jednog običnog - zmaja!

Sophie je prvo zamolila roditelje da joj kupe ljubimca kakvog je vidjela u crtiću "How To Train Your Dragon", a nakon što su joj oni rekli da ne mogu, djevojčica je odlučila pomoć potražiti od znanstvenika.



"Pozdrav, dragi znanstvenici. Moje je ime Sophie i imam sedam godina. Tata mi je rekao za vas. Ako bi bilo moguće, možete li mi napraviti zmaja. Voljela bih kada bi to mogli, ali ako ne možete i to je u redu.

Nazvala bih ga Toothless ako bi bila curica, a ako je dečko, nazvala bih ga Stuart.

Držala bih ga u dijelu gdje ima puno zelene trave i prostora. Hranila bih ga sirovom ribom i stavila bih mu ogrlicu. Ako bi se ozlijedio, stavila bih mu zavoj. Igrala bih se s njim svakog vikenda kad nema škole.

Voli vas Sophie", stajalo je u pismu.

Ranije ovog tjedna, znanstvenici su joj odgovorili na svojoj stranici.

"Znanošću se bavimo od 1926. i ponosni smo na ono što smo postigli. Izumili smo novčanice od polimera, sredstvo protiv komaraca i Wi-Fi u nekim uređajima, ali nešto nam je promaklo. Nemamo zmajeva.


Ni nakon nešto više od 87 godina nismo uspjeli stvoriti zmaja ni zmajeva jaja. Zbog toga se ispričavamo cijeloj Australiji".

Međutim, Sophie nije bila razočarana, a njezina je majka za Canberra Times rekla da su svi njezini prijatelji rekli da žele postati znanstvenici.

No, to nije sve. Znanstvenici se nisu mogli pomiriti s tim da još uvijek nisu stvorili zmaja, a nakon što je pismo postalo viralni hit - krenuli su u akciju. Uz pomoć 3D printera stvorili su Toothlessa i poslali ga djevojčici. 

Pročitajte više