"Šegrta Hlapića", najgledaniji domaći dječji film, u kinima dosad pogledalo više od 100 tisuća ljudi

Foto: Hina, Press

NAJGLEDANIJI domaći dječji igrani film od osamostaljenja, "Šegrt Hlapić", ovog je vikenda prešao zlatni prag od 100.000 gledatelja. Zaključno s prvim danom prosinca film je pogledalo je 104.130 posjetitelja hrvatskih kina.


Najsretnija među njima bila je 100.000-ta gledateljica Lucija Vida iz Zagreba kojoj je u nedjelju u Avenue Mallu glavni glumac Mile Biljanović uručio prigodne poklone.



Inače, samo 18 dana prikazivanja bilo je dovoljno da film "Šegrt Hlapić" producentske kuće Maydi film i u distribuciji tvrtke Blitz film postane najgledaniji hrvatski dječji igrani film od neovisnosti.

Riječ je o prvoj ekranizaciji "Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića", kojom se ove godine nastavlja obilježavati stota obljetnica objavljivanja od objavljivanja tog književnog klasika.

Poznata je to priča o malom šegrtu (Mile Biljanović) koji bježi od majstora Mrkonje (Goran Navojec) i kreće na put kako bi činio dobro. Uskoro mu se pridružuje djevojčica Gita (Ena Lulić) s kojom nastavlja pustolovine, susreće one koji im žele pomoći, ali i nauditi. Na tom se putu, u noći punog Mjeseca, suočava i s najgorim od njih, Crnim čovjekom (Milan Pleština).

Pročitajte više