Seksi kriminalke i fatalne zločinke: Od Bonnie Parker do Lolite s Long Islanda

Foto: Guliver Image/Getty Images; Wikipedia; Facebook; Twitter; Screenshot: YouTube

OVIH je dana popriličnu prašinu u javnosti izazvao slučaj Angele Coates, 22-godišnje američke manekenke koja je u Georgiji uhićena zbog remećenja javnog reda i mira. Njezin je slučaj postao hit na internetu gdje se čak pokušavalo pokrenuti akcije prikupljanja novca za njeno oslobađanje. No, Angela je iz zatvora puštena istu noć nakon uhićenja, a osim dosjea ostala je, čini se, i slava. Koliko će trajati, upitno je, no Angela se pridružila popisu seksi kriminalki koje su javnost i šokirale svojim zločinima, ali i očarale svojim izgledom.

Angeli se na listi seksi kriminalki pridružila i Stephanie Beaudoin, pljačkašica iz Monterealea koja je suočena sa 114 optužbi, zbog čak 42 provale. Stephanie trenutno čeka suđenje, a svijet je poludio za njenim fotografijama u bikiniju, do te mjere da je kompanija Herobuliders iz Connecticuta, inspirirana Stephanie i njenom pričom, izradila i njenu figuricu koja je odnedavno u prodaji.

No, kada govorimo o seksi kriminalkama, onda se priča mora vratiti unatrag. Bonnie i Clyde zasigurno su jedan od najpoznatijih parova svih vremena, a Bonnie je od još jedne kriminalke u nizu dogurala do seksi "heroine". Ostala je poznata po osebujnom stilu: uvijek je s cigaretom, revolverom i u visokim potpeticama. Doza kriminala pretvorila je raskalašenu Bonnie u ikonu, a njihovu romantičnu krimi-priču u legendu.

Sve "zločeste djevojke" kroz povijest imale su u sebi nešto posebno, a jedna od njih je svakako i Evelyn Frechette, poznata kao Billie. Ona je napravila samo jedan zločin: bila je ljubavnica Johna Dillingera. Zbog pomaganju u zločinu provela je dvije godine u Michiganskom zatvoru, a Dillinger je nekoliko mjeseci nakon njenog uhićenja ubijen. Billie je bila i pjevačica, o ostatak života provela je mirno, u mjestu u kojem je rođena. 

Natrag u novije doba: ranih 90-tih svijet je brujio o "Loliti s Long Islanda". Riječ je o Amy Fisher koja je upucala ženu svog ljubavnika. Žrtva je preživjela, ali je zadobila teške tjelesne ozlijede koje su izazvale trajna fizička i psihička oštećenja. Amy je dobila 15 godina zatvora za pokušaj ubojstva. Tada je imala samo 17 godina. Iz zatvora je puštena prije isteka kazne, 1999. godine, a nakon toga radila je kao novinarka na Long Islandu, a nekoliko godina kasnije i kao zvijezda filmova za odrasle.

2005. godine seksi krimi-zvijezda bila je "Pljačkašica s mobitelom". Iza tog naziva krije se, tada 19-godišnjakinja, Candice Rose Martinez koja je opljačkala četiri banke u Sjevernoj Virginiji dok je - pričala na mobitel. U akciji joj je pomagao dečko, a ukupno su ukrali gotovo 50.000 dolara. Martinez je uhićena i osuđena na 12 godina zatvora.

Femme fatale kriminalnog svijeta definitivno je Amanda Knox. Enigmatsko držanje, karizma i dobar izgled učinili su Knox poznatom u cijelom svijetu. Teretila se za ubojstvo cimerice, britanske studentice Meredith Kercher, za što je najprije osuđena, potom je presuda poništena, a onda je ponovno optužena na 28,5 godina zatvora. Slučaj Amande Knox je pun obrata, a postao je globalno poznat, kao i ona. 

 

 

Pročitajte više