Selena Gomez boluje od lupusa?

Foto: JLP

KADA je Selena Gomez objavila da otkazuje koncerte koji su se u sklopu njezine turneje trebali održati u Aziji i Australiji, mnogi su tabloidi pisali kako je riječ o psihičkom slomu.

Međutim, posljednje informacije govore kako su koncerti otkazani zbog lupusa od kojeg pjevačica i glumica boluje. Lupus je autoimuna bolest s karakterističnim stvaranjem autoantitijela prema komponentama stanične jezgre uz vrlo raznolika klinička očitovanja. Bolest može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, živčani sustav i serozne membrane, a obilježena je fazama aktivnosti i povlačenja.

Izvori su za Popdust izjavili kako je bolest 21-godišnjakinji dijagnosticirana prije nekoliko godina, a simptomi su nedavno postali neizdrživi što je kod mlade pjevačice izazvalo naticanje lica, ekstremni umor, glavobolje i bol u zglobovima. 

"Selena je posljednjih godina bila izuzetno aktivna, ali bolest ju je tek sad sustigla. Svjesna je da mora uzeti pauzu kako bi se pozabavila bolešću i pripazila na zdravlje", rekao je izvor.

Novinari HuffPosta kontaktirali su njezinog glasnogovornika koji je rekao da ne želi komentirati napise. Međutim, kada su se napisi o psihičkom slomu prvi put pojavili, glasnogovornici su u priopćenju istakli kako se pjevačica "mora pozabaviti svojim zdravljem".

Pročitajte više