Šibenik: Ozlijeđeni vučjak već danima leži na grobu svog vlasnika, traži se pomoć građana

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

AKTIVISTI iz šibenske udruge Šum koja skrbi o napuštenim životinjama obavijestili su javnost preko Facebooka o ozlijeđenom psu koji već neko vrijeme leži na grobu svog vlasnika te traže pomoć građana ako znaju o čijem se psu radi ili su ga možda voljni udomiti. 
 
"Na groblju pokraj crkve Sv. Ivana na grobu nedavnog umrlog vlasnika leži pas u tipu njemačkog ovčara sa (po dojavi) slomljenom nogom. Da li itko zna o čijem se psu radi, da li ima još nekog osim tog vlasnika, ili je netko voljan pružiti mu privremeni dom, ako saznamo da je to potrebno?", stoji u objavi na Facebook stranici pod imenom Šibenski Prijatelji Šum.
 
Kako piše Šibenik.in, još se ne zna čiji je pas, a stanovnici iz Konjevrata, u okolici Šibenika, gdje se pas nalazi, kažu da znaju za psa, ali da ne znaju čiji je. 
 
"Psa sam vidio i jutros kad sam odlazio u crkvu, a vučjak boravi na groblju već desetak dana. Vjernici su se već raspitivali o njemu, ali zaista ne znam čiji je niti odakle je došao", rekao je tamošnji župnik, fra Božo Ćurčija, za Šibenik.in.
 
Nagađa se da je pas možda i ostavljen, a s obzirom na to da ima ozlijeđenu šapu, građani se mole za pomoć - ako imate bilo kakve informacije ili ako se možete skrbiti se za ozlijeđenog vučjaka, barem privremeno, možete se javiti ekipi na Šibenski Prijatelji Šum.
 
 

Pročitajte više