"Sjeverna Koreja na SP-u pobijedila Japan, SAD i Kinu i gazi prema finalu"

Screenshot: YouTube

NA YOUTUBEU je u proteklih nekoliko sati pravi hit postao video koji navodno prikazuje isječak iz sjevernokorejskih vijesti u kojima se izvještava o uspjesima sjevernokorejske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

I ne, niste ništa prespavali ili se zabunili, Sjeverna Koreja nije sudjelovala na nogometnoj smotri u Brazilu, a kamoli ostvarila zapaženi uspjeh kao što se tvrdi u njihovim vijestima. Naime, u objavljenom isječku tvrdi se da je Sjeverna Koreja na pravom putu da osvoji Prvenstvo pa je svladala Japan sa 7-0, SAD sa 4-0 i Kinu s 2-0 u skupini, prije nego što će ih u idućoj fazi natjecanja dočekati Portugal.

U izvješću postoje i "najbolji trenuci" iz utakmica, u kojima su prikazani golovi, a te snimke izgledaju prilično staro, piše britanski Metro.

Postoji nekoliko opcija: ili Kim Jong-un stvarno u tolikoj mjeri kontrolira informacije kojima hrani svoje sunarodnjake ili je pak netko bio dovoljno lud da napravi 168 videa na kanalu Korea News Backup kako bi skovao podlu kontrapromidžbu protiv Sjeverne Koreje. A uvijek postoji i ona varijanta u kojoj je netko hakirao račun pa objavio lažni isječak... Kako god bilo, internet se zabavlja.

Pročitajte više