Skandal u Srpskoj pravoslavnoj crkvi: Vladika uhvaćen u vrućem klinču s nepoznatim mladićem

Screenshot: YouTube

U JAVNOST su procurile snimke i fotografije na kojima se jasno vidi kako se Vasilije Kačavenda ljubi s nepoznatim mladićem.

Dokazni materijal predočen je Svetom sinodu Srpske pravoslavne crkve još u studenom prošle godine, kada je episkop Vasilije odstupio, a kao razlog je naveo zdravstvene probleme.

Snimka je navodno napravljena specijalnom kamerom ugrađenom u ručni sat, a potvrđuje ranije navode o promiskuitetnom ponašanju vladike Kačavende. Njega je već prije optužio Bojan Jovanović (jeromonah Serafim) kojeg su više puta fizički napali.

Doduše, vladika Kačavenda je najavio tužbe protiv medija zbog klevete, no teško se boriti protiv ovakvih dokaza s portala Moja Hercegovina:

Inače, činjenica da Vladika preferira mlade dečke je javna tajna.

"Oni su u takvom stanju da mu jednostavno ne mogu reći 'ne'. Kupuje im mobitele, računala, a na kraju svakog mjeseca im daje oko 100 eura", izjavio je izvor za Blic.

"Tu su i raznorazne financijske malverzacije jer Kačavenda podmićuje velik broj ljudi da se ne sazna za njegovu tajnu. Nekima daje drva za ogrjev, nekima daje pomoć od 1000 konvertibilnih maraka."

Navodno postoji i cijela kolekcija filmova i fotografija u kojima je Vladika glavni akter, kao i svjedočenja 40 žrtava koje je iskoristio.

Pročitajte više