Skroman milijarder i instant milijunaši: Karupu 253, a zaposlenicima Tumblra 66 milijuna dolara

Foto: Guliver / Getty Images/Twitter/Facebook/LinkedIn

PRIJE tjedan dana objavljeno je da Yahoo kupuje Tumblr, a nedugo zatim došlo je i do službene potvrde.

Yahoo je za ovo izdvojio 1,1 milijardu dolara, a jedan dio toga će otići u ruke Tumblrovih zaposlenika koji će nakon toga postati instant milijunaši.

Sam osnivač tvrtke, 26-godišnji David Karp će dobiti 253 milijuna dolara u gotovini, kao i dionice Yahooa, a ostalih 178 zaposlenika Tumblra će podijeliti 66 milijuna, javlja Daily Mail.

Karp je u početku bio odlučan da njegov tim bude što manji, ali kako je tvrtka rasla, bio je prisiljen zaposliti još ljudi, tvrdi Marco Arment, jedan od prvih zaposlenika.

Marco sam kaže da ne planira kupiti jahtu i helikopter, ali isto tako želi jednostavno voditi život bez opterećenja.

John Maloney, bivši direktor napisao je na Twitteru: "Ovo je dan pun emocija. Davida sam znao kao 15-godišnjaka i dali smo svoju dušu i tijelo za Tumblr."

Peter Vidani, kreativni direktor, komentira: "Tumblr se nije previše mijenjao u posljednje četiri godine. Jedino je stvar u izazovu, moramo korisnicima ponuditi novu tehnologiju, ali da proizvod ostane 'mali'."

Meaghan O'Conell je jedna od glavnih žena u Tumblru, a na Twitteru je napisala: "I dalje se zahvaljujem majci za 20 dolara koje mi je posudila da mogu kupiti kartu za podzemnu i doći na razgovor za ovaj posao."

Jared Hecht, bivši direktor razvoja napisao je na Twitteru: "Ako se ovo zbilja dogodi, Facebook više nema šanse" aludirajući na česte komentare da Facebook gubi mlade korisnike.

David Karp je odustao od srednje škole i nikada nije maturirao, a sad se šali da napokon ima dovoljno novaca za koledž. Inače, Karp i njegova djevojka žive u jednosobnom stanu u Brooklynu.

U prvom razgovoru nakon što je Tumblr pripao Yahoou, Karp je izjavio: "Ne znam koliko je to zapravo novca, kunem se. Nisam uopće razmišljao o tome." 

Pročitajte više