Slavni američki znanstvenik ima poruku za sve koji se protive GMO-u: Ohladite!

Screenshot: YouTube

NEIL DEGRASSE TYSON, obožavani američki znanstvenik, astrofizičar čije je mišljenje Amerikancima kao Biblija, ponajviše zahvaljujući tomu što ga često gledaju na TV-u, ima poruku za one koji kritiziraju GMO, što je već godinama prilično zastupljeno u medijima.

U videu nedavno objavljenom na YouTubeu može ga se čuti kako odgovara na pitanje "Što mislite o genetski modificiranoj hrani?". Istaknuo je da genetski mijenjamo hranu već "desetke tisuća godina" te da ne postoji razlog da se bojimo hrane nastale u laboratoriju ništa više nego što bismo se trebali bojati voća koje je nastalo kroz selektivan uzgoj. GMO tehnologija plaši ljude samo zato što je "ne razumiju u potpunosti", poručio je.

Iako Tyson definitivno nije stručnjak u ovom području, Business Insider piše da je ovime potvrdio ono što promiču razne američke i europske organizacije i brojna istraživanja. "Ovo se događa kad ljudi ne razumiju u potpunosti ono o čemu se govori i stoga to odbijaju. Ono što većina ne zna, a trebali bi, je da je gotovo sva hrana koju kupite u dućanu genetski modificirana hrana.

Ne postoje divlje sjemenke lubenice, divlje krave, divlje ruže na dugoj stabljici. Zapitajte se postoji li 'divlja' verzija onoga što jedete. Ako i postoji nije tako velika, tako slatka, tako sočna kao ono što jedete.

Sustavno genetski modificiramo svu hranu, povrće i životinje. To se naziva umjetna selekcija. Tako ih genetski modificiramo. Pa sad kad to možemo raditi u laboratoriju ćemo se odjednom žaliti?", kazao je i za kraj dodao: "Stvaramo i modificiramo biologiju svijeta da služi našim potrebama. Ja nemam problem s tim jer to radimo tisućama godina. Zato ohladite".

Pročitajte više