Slavni poludjeli na slavne: Bijesni Elton John poziva na bojkot D&G-a

Foto: Instagram

ELTON JOHN preko svojeg je profila na Instagramu pozvao na bojkot branda Dolce & Gabbana napisavši: "Više nikad neću nositi D&G".

On i drugi članovi LGBT zajednice koriste tag #BoycottDolceGabbana kako bi izrazili negodovanje na izjavu talijanskog dizajnera Domenica Dolcea koji je u nedavnom intervjuu za magazin Panorama kazao:

"Nikakvi kemijski podmladci i unajmljene maternice ne dolaze u obzir: život ima prirodan tijek, postoje stvari koje se ne bi trebale mijenjati. Stvoreni smo od majke i oca - barem bi tako trebalo biti... Kemijsku djecu zovem sintetička djeca. Unajmljena maternica, sjeme iz kataloga". Na to je njegov partner Stefano Gabbana dodao: "Obitelj nije pomodarstvo. U njoj postoji nadnaravni osjećaj pripadanja".

Inače, unatoč tomu što su bili u vezi 23 godine (do 2005.), Gabbana i Dolce javno su govorili protiv istospolnih brakova.

Ubrzo nakon njihovih izjava na Instagramu se oglasio bijesni Elton John koji je napisao: "Kako se usuđujete moju prekrasnu djecu nazivati sintetičkom. I sram vas bilo što mašete svojim osuđujućim prstićima u smjeru umjetne oplodnje - čuda koje je omogućilo vojskama ljudi punih ljubavi, i straight i gay, da ispune svoje snove o djeci. Vaše arhaično razmišljanje nije u skladu s vremenom, baš kao ni vaša moda. Nikad više neću nositi Dolce & Gabbanu. #BoycottDolceGabbana".

Nakon njegove javne kritike Gabbana je preko službene izjave za medije poručio da im "nikad nije bila namjera osuditi izbor drugih ljudi", a Dolce dodao da je iznosio stav o obitelji baziran na osobnom iskustvu, ali da je svjestan da su i druge vrste obitelji jednako legitimne.

Ipak, to nije zaustavilo bijes slavnih, a svoje je mišljenje izrazio i Ricky Martin koji je na Twitteru napisao: "Vaši su glasovi presnažni da biste širili toliko mržnje. Probudite se, 2015. je. Volite sami sebe ljudi".

Preko Twittera se oglasila i Martina Navratilova koja je napisala: "Wow, nisam imala pojma. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ih ovo ludilo koštati novaca #BoycottDolceGabbana", a bojkotu se pridružila i Courtney Love: "Upravo sam skupila sve D&G stvari i želim ih zapaliti. Nemam riječi. Bojkotirajte bezosjećajnu zadrtost!".

Perez Hilton, čijeg je sina rodila surogat majka, napisao je: "Biram trošiti novac pametno i ne podržavati gayeve koji mrze sami sebe i koji misle da je moj sin sintetički! #BoycottDolceGabbana".

Pročitajte više