Slijepi četverogodišnjak svladao prepreku na putu i oduševio svijet

Screenshot: YouTube

PRIJE nekoliko dana na YouTubeu je objavljen video koji je raznježio mnoge.

U njemu je vidljivo kako četverogodišnji Gavin Stevens koji je slijep od rođenja uz pomoć štapa i glasovnu podršku majke uspješno svladava rub pločnika te zakoračuje na nižu razinu.

U trenutku kad se približava rubniku Gavin sam sebe ohrabruje riječnima: "Ja to mogu! Ja to mogu!", kao odgovor na roditeljsko ohrabrivanje.

Gavinu je u dobi od četiri mjeseca dijagnosticirana rijetka nasljedna bolest nazvana Leberova kongenitalna amauroza za koju nema lijeka, a njegova je majka Jennifer ispričala koliko je bila ponosna na njega kad je napravio veliki novi korak: "Tako sam ponosna. Svaki put kad napravi nešto novo ne mogu se ne sjetiti kad je bio beba u mojem naručju u trenutku kad su mi rekli da je slijep i kad sam se pitala kakav će biti njegov život", prenosi Yahoo News.

"Prvo sam ga držala za ruku, kao što to obično radim, ali on mi je onda rekao da to želi učiniti sam. Zato sam se odmaknula i brzo zgrabila telefon da ga snimim. Strašno sam mu željela pomoći, ali znala sam da bi mu to samo naštetilo", prepričala je događaj.

Gavin hoda sa štapom od druge godine, ali još uvijek mu problem predstavlja samostalno kretanje i svladavanje prepreka. Ipak, toliko je odlučan da će korak po korak sigurno stići vrlo daleko.

Pročitajte više