Snima se serija "Prijevremeni izbori" po romanu J.K. Rowling

Screenshot: YouTube

PRVI roman za odrasle britanske spisateljice J.K. Rowling "Prijevremeni izbori" uskoro će biti pretočen u televizijsku mini-seriju u koprodukciji HBO-a i BBC-ja, prenose britanski i američki mediji.

Roman je spisateljičin prvi pokušaj obraćanja odraslom čitateljstvu, a iako je nakon objave 2012. dobio mješovite kritike, odmah je postao bestseler prodan u više od milijun primjeraka u prva tri tjedna nakon lansiranja.

Njegova je radnja smještena u izmišljeni engleski gradić Pagford u kojemu se živi u na prvi pogled idiličnoj zajednici. Međutim, kada iznenadna smrt Barryja Fairbrothera uprazni mjesto u općinskom vijeću među njegovim stanovnicima nastaje razdor, a borba oko njegova nasljednika postaje katalizator za najveći sukob koji je gradić ikad vidio.

Kako prenosi britanski Guardian, priča o gradiću Pagfordu, licemjerju i ograničenosti njegovih stanovnika, bit će pretočena u televizijsku mini-seriju u trajanju od ukupno tri sata. Roman će za televizijsku seriju prilagoditi Sarah Phelps, a režija je povjerena Jonnyju Campbellu, dok će Rowling na serijalu surađivati kao izvršna producentica.

Prema pisanju Hollywood Reportera, produkcija kreće početkom ljeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.